Stor båtfest när Allt för sjön firar 80 år

Afs release-2Tro det eller ej – trots mörker och julstök väntar sommaren runt hörnet. Den 27:e februari slår båtmässan Allt för sjön upp portarna för 80:e gången. För många är detta starten på båtsäsongen och mässan som redan är nästan fullbokad utlovar en riktig jubileumsfest med ovanligt många nyheter.

Allt för sjön är Nordens ledande båtmässa och ett forum för alla båtentusiaster som vintertid går med en stark längtan efter skvalpande vågor, brännande sol och doften av hav och tång. Allt för sjön är en given mötesplats för alla båtintresserade, såväl fritidsbåtentusiaster som hängivna ensamseglare.

– Det här blir den 80:e gången vi öppnar båtmässan Allt för sjön. Det är jubileumsår och som grädde på moset kommer vi att kunna visa upp fler nyheter än vanligt. Det kommer att bli en riktigt stor fest, ett jubileum där det finns något för alla i familjen, säger Hanse Thorslund, projektchef för Allt för sjön.

Storsatsning på nyheter

De mest intressanta nyheterna kommer att möta besökarna i en utställning redan på entrétorget. På mässan visas senaste nytt inom allt vad båtlivet har att erbjuda – allt från små segelbåtar byggda för dagsturer till stora motorjakter utrustade med mikro samt tvätt- och diskmaskin. Det blir också sjömode, båttillbehör och massor av roliga aktiviteter för alla åldrar.

– Bokningsläget är bättre i år än förra året. Det borgar för att Allt för sjön 2015 blir en spännande mässa. Nämnas bör att Finland satsar extra mycket på Stockholm i år med en stor monter fylld med spännande nyheter inom båt- och tillbehör, säger Hanse Thorslund.

Dagsegling och charter

Båtlivet förändras. Fler väljer i dag att hyra sin båt och ofta sker detta på nya platser i Sverige och utomlands. Fler väljer också att göra kortare dagsetapper på sjön för att vara till sjöss när vädret är fint. Därför satsar Allt för sjön på att visa upp fler båtar för dagsegling och motorbåtar utrustade för kortare utflykter. Det blir i år också många utställare som erbjuder båtuthyrning, i Sverige och utomlands.

Tre mässor under tio dagar

Parallellt med Allt för sjön kommer två andra mässor att gå på Stockholmsmässan. Under den första helgen går mässan Hektar, Sveriges nya livsstilsmässa för de med större trädgårdar, mark och lantställen. Under den sista helgen arrangeras Vildmarksmässan, outdoor-mässan med dykning, klättring och biking och andra utomhusaktiviteter.

Håll utkik på Hamnen.se framöver, vi kommer att rapportera om de mest intressanta nyheterna som kommer till mässan med både filmade tester och initierade artiklar.

Mer info på www.alltforsjon.se.