Stolleprov – jättelik snurra på flatbottnad aluminiumbåt

Han monterar helt enkelt en 200-hästars utombordare med rorkult (!) på en 14-fots flatbottnad aluminiumbåt och hoppas på en åktur som han sent ska glömma. Frågor på det? Se videon!

Snurrebat_200hk
Man tager en 200-hästars utombordare och monterar den på en 14-fots flatbottnad aluminiumbåt och hoppas på en åktur som man sent ska glömma.

De som tycker att är normalt med en 200-hästare på en minimal aluminiumbåt kan sluta läsa här. Övriga uppmanas att hänga med när Clapped Out Customs monterar en 200-hästars Mercury på en helt flatbottnad aluminiumbåt. En båt som egentligen är byggd för stillsamma fisketurer på skyddat vatten men som man nu hoppas ska kunna flyga iväg i väl över 60 knop.

200 hk och hemmabyggd rorkult

Galet? Absolut. På förhand är det inte ens är säkert att båten kommer att hålla sig flytande. Ej heller finns det plats ombord för vare sig ratt eller styrpulpet. Lösningen blir att montera en rejäl rorkult direkt på motorn. En rorkult som hjälpligt förses med gasreglage, trimfumnktion och för all del – dödmansgrepp. Flytväst däremot samt att det ska se lite estetiskt ut är inte så noga.

Kreativa lösningar

Häng med resan från galen idé till handling. En resa som kanske inte helt överraskande ska bjuda på allt från bakslag och kreativ problemlösning till vilda kast och vobblingar.

Del 1: Idén med en 200-hästare och rorkult på en 14-fots flatbottnad aluminiumbåt förverkligas och testas.

Del 2: Projektet fortskrider, förfinas och förbättras.

Fler vilda projekt på Hamnen:
Nyrenoverad – hydrokopter med Rover V8-motor
70 knop med en Chevrolet pickup truck
Trasig motorsåg förvandlas till elsnurra