Stockholmare seglar om 2 miljoner kronor

Björn Hansen med besättning är i Malaysia för att försöka vinna match racing regattan Monsoon Cup. Förra året kom de trea bland storfräsare som Peter Glimour, Russell Coutts och Dean Barker.

 

Björn Hansen i semifinalen mot Dean Barker i förra årets Monsoon Cup

 

Moonson Cup avgörs mellan onsdagen den 29 november och den 3 december. Björn Hansen från Stockholm med besättning är med och gör upp om prissumman på närmare två miljoner kronor.Regattan som är den sjätte på 2006/2007 års World Matchracing Tour, seglas för andra året i Kuala Terennganu, Malaysia.

Tävlingen har samlat en stor del av världseliten och Björns Team Apport.net är tillsammans med den danske dubble OS-vinnaren Jesper Bank de enda inbjudna skandinaverna.

 

Magnus Woxen är med och förstärker Björns team Apport.net.

 

– Det känns inspirerande att åka till Malaysia igen. Vi slutade trea här ifjol och hoppas att vi kan upprepa den placeringen. Även om senaste regattan i San Francisco var ett bottennapp för vår del så känns det som att vi kan göra bra ifrån oss. Vi gillar verkligen de båtarna (Foundation 36) som används här och vill visa att vi inte är sämre än de killarna som seglar på heltid i Valencia, säger Magnus Woxén som är en av de fem besättningsmän som representerar Team Apport.net i Malaysia.

 

Björn Hansen ligger åtta på världsrankingen över match racing seglare inför Monsoon Cup.

-Vi har ny laguppställning till den här tävlingen. I och med att vi är ett av få amatörteam som deltar på Touren så börjar semesterdagarna ta slut för de flesta i teamet och då känns det givetvis skönt att ha kontakter med andra duktiga seglare, säger Björn Hansen

– Nu representeras teamet av mig, Staffan Lindberg (från Åland som själv ligger nia på världsrankingen), Magnus Woxén (Volvo Ocean Race-seglare), Martin Berntsson (seglar normalt med världstian Johnnie Berntsson) och Kalle Kjerstadius (var med oss och tog EM-silver).

 

Semifinalerna och finalerna direktsänds i Eurosport lördagen den 2 december 7:30-9:30 och på Eurosport2 söndagen den 3 december 8:00-10:00.

 

Deltagande rorsmän i Monsoon Cup:

Jesper Bank (DEN) United Internet Team Germany

Paolo Cian (ITA) Team Shosholoza

Sébastien Col (FRA) Areva Challenge

Peter Gilmour (AUS) PST

Björn Hansen (SWE) Team Apport.net

Peter Holmberg (ISV) Alinghi

Tiffany Koo (MAL) Team Selango Gapurna

Adam Minoprio (NZL) Black Match Racing

Wearn Haw Tan (SIN) China Team

Mathieu Richard (FRA) Saba Sailing Team

James Spithill (AUS) Luna Rossa Challenge

Ian Williams (GBR) Team Pindar

Läs mer: Monsoon Cup