Sting 730 – storleken har betydelse!

Sting 7302Sting 630 Fast Track fick med nöd och näppe godkänt som bobåt, familjebåt, semesterbåt och sportfiskebåt – allt i ett. Hamnen.se har spanat in uppföljaren.

Kan en och samma liten båt tillfredsställa alla krav som en modern familj har när det kommer till boendekomfort, sportfiske, körglädje och sittkomfort?

Det var vad Skippos Claes Olivecrona frågade sig när han testade Sting 630 Fast Track för ett och ett halvt år sedan.

Oavsett vad han kom fram till där och då så förstår man snabbt att storasyster Sting 730 Fast Track gör det så mycket bättre – möter alla möjliga behov alltså.

Hamnen.se rapporterade kort i videoform om Sting 730 från premiären på båtmässan i Dusseldorf men stärker nu bilden av båten genom att kliva ombord på Sverigepremiären under båtmässan Allt på Sjön i Gustavsberg. Vi finner då just den lilla extra volym som Sting 630 så väl hade behövt.

Lyckad allt-i-ett
Här bjuds bland annat fyra sittplatser runt ett matbord, fyra kojplatser, pentry, och en lång rad snitsiga finesser. Och nu kommer det – utan att det känns klaustrofobiskt eller ens det minsta obekvämt. Tvärt om.

Båten har tagit form på mäster Espen Thorups ritbord, vilket syns i stort och smått. Det märks att Espen tillbringat mycket tid till sjöss i olika fritidsbåtar och utformat lösningar för alla möjliga behov.

Hans lösningar och finesser fungerar sålunda inte bara på papperet utan faktiskt också på riktigt – ute i verkligheten.

Med en Evinrude 200 hk på akterspegeln hittar man en skön och sansad marschfart i trakterna kring 30 knop. Vill man så kan man med lätthet trycka upp ekipaget i väl över 40 knop.

Sting 730 Ft

Längd: 7,32 m
Bredd: 2,58 m
Vikt (utan motor): 1 660 kg
Max motor: 200 hk
Toppfart: 40+ knop
Antal personer: 7 st
Antal kojer: 2+2
Bränsletank: 195 l
Mer info: www.sting-boats.eu