SSRS populära väderapp nu ännu bättre

Det nya består främst i att användaren nu kan få varningar för hårt väder samt läsa av vindstyrkan även i byarna.

Att ha koll på väderförhållandena är avgörande för en säker semester till sjöss. Därför lanserar nu Sjöräddningssällskapet en uppdatering av appen Kustväder.

Den ger nu en detaljerad tvådygnsprognos som timme för timme visar alla förhållanden kring vind, vågor, ström, vattenstånd, sikt och lufttryck. Kort sagt allt man kan tänkas vara intresserad av innan man kastar loss.

Skickar varningar
En nyhet är att den skickar vädervarningar för hårt väder och att man kan se vindstyrkan i byarna och inte bara medelvind. Appen visar också hur havet ser ut vid olika väderförhållanden. Man kan också rapportera var man befinner sig med hjälp av den så kallade positioneringsfunktionen som på ett ögonblick anger rätt latitud och longitud.

Appens väderprognoser levereras av SMHI och YR. Prognoser och vädervarningar utfärdas och uppdateras sex gånger per dygn och visar lokalt väder från Skagerack och Kattegatt till Norra Bottenhavet, och i Vänern och Vättern. Sjörapporten som finns i appen är densamma som Sveriges Radio sänder.

Kostar inget
I Kustväder finns också möjlighet att stödja Sjöräddningssällskapet genom att bli medlem. Hela den sjöräddande verksamheten drivs ideellt, utan bidrag från staten. Alla räddningsbåtar har frivillig besättning som ställer upp dygnet runt, året om. I appen finns en karta och telefonnummer över alla våra 69 stationer, så att användaren snabbt kan komma i kontakt med stationen närmast dig.

Sjösäkerheten ökar om Sjöräddningssällskapets Kustväder används mycket och ofta. Därför kostar Kustväder inget att ladda ner. Har man appen sedan tidigare räcker det att uppdatera till den nya versionen.

Kommer i alla varianter
Inledningsvis uppdateras Kustväder för iOS, och finns tillgänglig på Appstore. En uppdatering av Android-versionen på Google Play kommer inom kort.

Se också:
Populär navigationsapp nu även med AIS.
1 500 nya uppdateringar i appen ”Eniro på Sjön”.