SS United States – hyllad, bortglömd och återuppstånden

Eller återuppstånden är kanske att gå händelserna i förväg men om allt går enligt plan så intar mytomspunna SS United States paradplatsen vid en pir i New York som nyrenoverat hotell. Se videon!

SS-United-States
Om allt går enligt plan så intar mytomspunna SS United States snart paradplatsen vid en pir i New York som nyrenoverat hotell.

Egentligen är det en ganska sorglig historia om ett totalt förfall. S.S United States var under några decennier världens snabbaste passagerarfartyg på oceanerna. Ett nästa stolt fartyg som slog rekord på rekord samt en stolthet för sitt land.

Efter att ha tagits ur tjänst på 60-talet således och köptes hon ett flertal gånger. Hela tiden med förhoppningen att någon skulle återställa henne till sin forna glans dagar. Allt medan hoppet om ett andra liv sakta men säkert har avtagit.

Räddad i sista sekund. SS United States får snart ett andra liv som flytande hotell i New York.

Idag ligger SS United States och rostar i Philadelphia. Men allt är inte nattsvart. Speciellt inte som att ett amerikanskt företag nu har påbörjat arbetet med att konvertera henne till hotell och lägga henne vid en pir i New York City.

Se videon!