Sprillans nytt kryssningsfartyg kan komma att skrotas

Om det går så illa som många befarar så går det stolta kryssningsfartyget Global Dreams jungfrufärd raka vägen till skroten.

Gloabal_Dream_skrotas
Om det går så illa som många befarar så går det stolta kryssningsfartyget Global Dreams jungfrufärd raka vägen till skroten.

Covid 19 tog som bekant hårt på rese- och turistbranschen. Något som det Asienbaserade bolaget Dream Cruises har fått erfara med all önskvärd tydlighet då man nyligen fick kasta in handduken.

Se också:
Pandemin tvingar kryssningsfartyg till skroten

Innan dess hade man dock beställt två nya jättelika kryssningsfartyg varav det ena, Global Dream, skulle bli ett av världens absolut största. Nu ser framtiden mörk ut då konkursförvaltaren har svårt att hitta köpare, enligt Bloomberg.

Säljes till skrotpris

I skrivande stund ligger det gigantiska skrovet på det tyska båtvarvet MV Werftens. Mycket pekar på att det kommer att avyttras till skrotpris. Tänkbart är också att maskiner och andra vitala delar av fartyget säljs separat.

En strimma hopp

Allt är dock inte nattsvart då ett annat tyskt varv, Meyer Werft, kan tänka sig att ta över och färdigställa bygget med alla ekonomiska risker som det skulle innebära. Oavsett vad så är de ursprungliga storslagna planerna för stolta Global Dream omkullkastade.