Tre tunga premiärer på båtmässan i Düsseldorf i januari. Gott så – men den som inte kan hålla sig uppmanas att besöka någon av de tre egna utställningshallarna redan nu. Se inslaget!

Princess – stor satsning på tre egna showrooms

Princess Yachts spar sällan på krutet när det drar ihop sig till båtmässor. Till Boot Düsseldorf den 21-29 januari laddar man upp med sju modeller i storlekarna 40-85 fot med inte mindre än tre premiärer, där Princess F65 som med sina dryga 20 meter blir det nya flaggskeppet i den kritikerrosade F-klassen.

Nytt formspråk

Enligt uppgift bör publiken bereda sig på ”ett helt nytt formspråk med tonvikt på skulpturala ytor och förlängda särdrag”. Något som i klartext innebär att nya F65 har stort fokus på social användning, samt inte mindre än boende för tio personer i fem kabiner. Mest utmärkande är kanske ändå det minst sagt generösa ljusinsläppet och panoramautsikten via salongsfönstren.

Sportiga Princess S72

Nästa nyhet är Princess S72 som vi, så stor den är, sorterar in bland de lite sportigare modellerna med sina dubbla MAN V12-motorer på 1 650 alternativt 1 800 hästkrafter. En bestyckning som i kombination med det vakuuminjicerade skrovet borgar för farter väl över 35 knop. S Class har både flybridge och öppningsbar taklucka! Garage med plats för en Williams 395…

Sinnrika lösningar

Därtill lär nya Princess S72 fullkomligen briljera med sin invändiga layout, där sittbrunnen sömlöst övergår till pentry genom ett glasfönster som kan fällas upp och skapar en serveringsyta. Oavsett det gäller hytterna, badrummen eller något annat utrymme så är detta en uppvisning i sinnrika lösningar.

X80 med ”superfly”

Sist men inte minst utan tvärt om – störst – har vi Princess X80 som med hela sitt väsen bäddar för det oberoende och bekymmerslösa båtlivet. Det är med andra ord upplagt för ”den långa resan” där längtan hem till ”en riktig säng” lyser med sin frånvaro.

Utmärkande för detta stolta flytetyg är också ”superfly”. Enkelt beskrivet är detta ett mycket djärvt grepp som inte bara innebär en ovanligt stor flybridge, utan som i ett trollslag också har berett plats för 30 procent mer användbart invändigt utrymme.

Tre egna showrooms

Düsseldorfmässan i all ära men bäst av allt är att Princess också satsar stort på sina tre egna utställningshallar. De är fyllda med Princessbåtar från 40-72 ft och där en fjärde nyhet i form av Princess V50 visas upp. V50 kan för övrigt fås i såväl i däcksalong- som open-utförande.

Nyss nämnda hallar är belägna på Vindön på Orust, i Greve 15 min utanför Köpenhamn och i norska Bergen.

Se inslaget!

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö