Småbåtsdagen

Gullvivan dag 2 Gullvivans andra etapp har slutförts i lika fantastiskt väder som första dagen. I år är vi lyckligt lottade med vädret trots hot om regn.

Dagen började med ett visst ankartrassel där det visade sig att moderna kölar och då särskilt T-kölar har en viss förmåga att fånga upp ankartampar. Följaktligen blev det ett kaos när några halvslag av tamparna runt kölarnas utsträckning åt olika håll skapade en viss stress för somliga seglare som skulle ut till start. Nisse Virving blev särskilt stressad när han plötsligt insåg att han blivit med fler ankare med tillbehör än han behövde och det bara var femton minuter till start för hans del. Allt avlöpte lyckligtvs till allas belåtenhet i en vänlig Gullvivaanda.

Om första dagen var en storbåtsdag så blev andra dagen ett småbåtsrace. De små båtarna fick inte på samma sätt som de större båtarna stopp efter start. Vindarna var återigen mycket varierande med många parkeringsplatser, särskilt direkt efter start och den första delen av racet. Vissa större båtar hamnade under långa perioder i total stiltje och fick aldrig möjlighet att hinna ikapp de mindre båtarna.

Följaktligen blev den lilla folkbåten, med lägsta SRS, en av vinnarna. Men en förkortning av banan ställde till det för dem. De missade målgången och tappade en säker seger . Bittert men mycket bra seglat i alla fall. Segern gick istället till Scampin Jubile.

Vår egen segling gick mycket bra då vi slapp de värsta stoppen. Ett bra vägval efter möja Västerfjärd ut på Kanan gjorde att vi ett tag såg ut att ha tagit oss långt upp i listan då båtarna på babordskanten såg ut att ha fått stopp. Det skulle dock visa sig att även de båtarna fick vind och i slutet var vi ungefär lika.

Kort och gott en härlig dag med rolig segling, även om detta var dagen då lilla Kajsa fick frisläpp och tyckte att det lutat väl länge. Inte riktigt hennes segling alltså. Kajsa har dock meddelat att hon nu är mer van vid lutandet och ska vara till större hjälp idag.

Tredje etappen ser ut att bli lika vacker som tidigare men betydligt kyligare. vi ser alla fram mot kvällens räkfrossa.