Skärgårdsfärjan körde rakt upp på land – se klippet

Skärgårdsfärjan Vipan körde på torsdagsmorgonen av okänd anledning rakt upp på klipporna på Stora Lerholmen precis utanför Saltholmen i Göteborg. Olyckan skedde vid 06 i morse. Inga fysiska personskador.

Skärgårdsfarja_korde_pa_land
Skärgårdsfärjan Vipan körde av okänd anledning upp på klipporna på Stora Lerholmen precis utanför Saltholmen i Göteborg. Olyckan skedde vid 06 i morse. Inga fysiska personskador.

Inga fysiska personskador och inte heller något oljeläckage. Det är det viktiga menar Styrsöbolagets vd Bertil Pevantus när Göteborgs-Posten nådde honom tidigare idag. Ej heller ska det ha funnits några passagerare ombord utöver besättningen som nu tas om hand av rederiets eget team för de mjuka värdena.

– Det är inga skadade och inga passagerare var ombord. Ingen i besättningen är heller fysiskt skadad. Det är det viktiga för mig. Det var lite tur i oturen att vi inte hade några passagerare ombord och vi har inte heller några oljeutsläpp, säger han till Göteborgs-Posten.

Av drönarfilmen att döma gick Vipan på grundet rejält.

Oklar anledning

Vad som orsakade olyckan och hur navigeringen kunde gå så snett är oklart. Nu tar planeringen för hur färjan ska bärgas vid. Själva bärgningen får dock vänta.

Sällsynt händelse

Olyckor av det här slaget är ovanliga och enligt Bertil Pevantus, som har 25 bakom sig i rederiet, har något liknande bara hänt en gång tidigare. Försäkringsbolaget är så väl som Transportsdtyrelsen inkopplade, fartyget är taget ur trafik och kommer inte att flyttads förrän olyckan är utredd.

Artikeln uppdateras.