Seriestart – träbåtsrenovering med Micke Leijnegard i SVT

Den 19 september är det premiär för Mickes Båt i SVT. En serie om träbåtsvård – men också en chans att lära känna båtmänniskan Micke Leijnegard.

Folkkär journalist, programledaren, konferencier och TV-profil. Inget nytt så långt mindre känt är att Micke Leijnegard också är inbiten träbåtsentusiast. Men därmed inte sagt att han är någon fena på träbåtsvård.

Se också:
Micke Leijnegard – hjälp jag har fått en träbåt!

Likväl är det just träbåtsvård som han ska ge sig i kast med i sex avsnitt i SVT (6 X 15 minuter) med början den 19 september. Själva renoveringsobjektet är hans egen snipa, en Kvarken byggd av Johansson & Son Båtbyggeri i Holmsund. En båt som han fick överta av en man på Muskö som med ålderns rätt skulle kliva iland för gott.

”Värdefulla råd från kunnigt folk”

– Men să fick jag köpa den för fem kronor mot löfte att vårda den ömt. Det ena ledde till det andra och nu har detta mynnat ut i en en serie TV-program, säger Micke. Viktigt att påpeka är dock att det är med god hjälp av kunniga människor som detta gick att genomföra.

Vad är viktigt att tänka på när man jobbar med träbåtar?

– Man måste vara lugn och ha tålamod. Speciellt om man, som jag, har begränsade kunskaper i träbåtvård. Viktigast av allt är dock att vara prestigelös och att våga fråga någon kunnig om råd och tips.

Mickes Båt börjar sändas den 19 september.