Sealine S330 - fräckaste hardtopbåten hittills

Efter att ha legat i dvala i många år har Sealine kavlat upp ärmarna. Nu planerar man flera nya modeller och först ut är fräcka Sealine S330.

Det har gått en halv evighet sedan Sealine kom ut med en helt ny modell. Men nu när tyska Hanse Group har tagit över detta klassiska engelska båtmärke verkar det som om man har fått upp farten igen.

Den senaste nyheten, och den första på sju år, heter Sealine S330 och är en fräck hardtop-båt på drygt tio meter med rak stäv, höga fribord och gott om ljusinsläpp via stora fönster i skrovsidorna. Utmärkande är också överhänget på taket som täcker hela akterdäcket.

Nästan 30 knop
Standardmotorn, en Volvo Penta D6 på 330 hk, beräknas ge en toppfart på strax under 30 knop och om man inte tycker att det räcker kan man beställa båten med ända upp till 2 x 220 hk.

Mest utmärkande är ändå utrymmena ombord. De som har haft nöjet att se båten i verkligheten rapporterar att det invändiga utrymmena på Sealine S330 kan jämföras med desamma på en äldre 35- eller till och med en 38–fotare.

I det fria
Bland en lång rad snitsiga finesser noteras en ovanligt stor taklucka som i öppet läge ger känslan av att sitta utomhus och köra på bästa daycruiser-manér. Breda gångbord och stora fria ytor gör det lätt att röra sig ombord även om man är ett större sällskap.

Invändigt finns två separata hytter med två kojplatser i vardera, ett rejält pentry med bra arbetshöjd samt ett rejält toalettutrymme med dusch. Kort sagt, här finns allt som skapar en bobåt värd namnet.

Varde ljus!
Ett annorlunda grepp var att inreda det första exemplaret med extremt ljusa träslag. Något som förstärker känslan av rymd ytterligare.

Den svenska återförsäljaren, Yamahacenter i Stockholm, tror dock att de flesta kunder på våra breddgrader kommer att föredra snickerier i valnöt som är betydligt mörkare.

Sealine S330

Längd ö a: 10,31 m
Längd v l: 9,99 m
Bredd: 3,50 m
Djupgående singelmontage: 1,09 m
Djupgående dubbelmontage: 0,89 m m
Vikt: 6 700 kg
Motor standard: Volvo Penta D6 (330 hk)
Motor upp till: 2 x Volvo Penta D3 (2 x 220 hk)
Toppfart (med 1 x 330 hk): 28 knop
Bränsle: ca 570 liter
Pris med VP D6 (330 hk): 1 731 000 kr
Mer info: www.sealine.com