Sealegs i vått och torrt

Sealegs - båten med hjulFör den som vill slippa fendra av, fendra på, bottenmåla, förtöja, traila och som vill kunna köra snabbt på vattnet och hjälpligt på land kan Sealegs vara lösningen.

Amerikanska Sealegs levererar inte bara båtar utan också en finess som inte hör till vanligheterna. Enkelt beskrivet så fäller man bara ut hjul under båten med en enkel knapptryckning och häpp – båten kan köras vidare rätt upp på land.

Målgruppen är sportfiskare som ständigt söker nya vatten och som vill slippa allt vad sjö- och torrsättning heter. Men också professionella användare så som sjöräddningen och militären.

Företaget har flera olika egna hjulförsedda båtar mellan 6,10 och 7,70 meter i modellprogrammet men kan också förse andra båtar med sin patenterade hjulkonstruktion.

Än så länge har ingen svensk återförsäljare nappat på idén men väl en norsk, Rogaland Marine (www.rogalandmarine.no). Däremot har vi en återförsäljare till Quadski, en blandning mellan en vattenskoter och en fyrhjuling. Se vår test av Quadski XL här.