Seabob - när du tröttnat på att simma

Vad sägs om att kunna röra dig på och under vattnet som en delfin i nästan tio knop? Seabob kostar en hacka men gör det möjligt. 

Om den till någon vidare nytta när man behöver få ut ett extra ankare från båten eller om den över huvud taget har något praktiskt användningsområde är oklart. Men klart är att den sätter en extra krydda på morgondoppet.

Seabob är inte större än att den ryms i bagageluckan och drivs av en elmotor som är kopplad till ett jet-aggregat. Farten regleras i fyra till sex steg (beroende på modell) och när man ger full sula så lär man kunna komma upp i 20 km/h. Vikt 29 kg.

När man släpper handtagen stannar den helt. Om farten inte imponerar så kanske smidigheten i vattnet gör det. Den är en barnlek att manövrera såväl på som under vattnet och törs man så kan man dyka ner till ett djup på 40 meter. Men då rekommenderas syrgastuber. Dessutom ska den vara hyfsat stryktålig.

Elmotorn på budgetvarianten är på tre hästkrafter. Batterierna räcker i en timme och sedan behöver de laddas i mellan sex och tolv timmar.

Pris från 7 845 euro. Mer info här.