Scandinavian Sailboat Show – världens längsta båtmässa

Scandinavian Sailboat Show
Scandinavian Sailboat Show startar i Gustavsberg.

Scandinavian Sailboat Show
Höstens segelbåtsmässa Scandinavian Sailboat Show har flyttat från Älvsjö till Gustavsberg och lockar ett flertal båttillverkare, tillbehörsföretag och segelmakare. Bland andra ställer Nauticat och Linjett ut för första gången på många år. Mässan startar 17 november och pågår under nästan tre månader.

Det är ett intressant upplägg som drar igång i Gustavsberg. Mässan kommer att ha öppet för alla under tre helger från november till februari. Under hela tiden fungerar lokalen som showroom och alla intresserade kan alltså få privata visningar i stadsnära Gustavsberg även under vardagar.

Kraften bakom satsningen är bolaget Svenska Segelbåtsmässan AB som startade Scandinavian Sail Boat Show i Globen för 17 år sedan. Därefter har denna höstmässa arrangerats i Älvsjö tillsammans med Stockholmsmässan. De ville nu fokusera på den stora vårmässan Allt För Sjön. Men segelbåtsföretagen ville inte vara utan en bra höstaktivitet och ett antal marina företag, med Bernt Lindqvist från Bavia Yachts och Torgny Jansson från Arcona i spetsen, drar därför igång vad som lär bli världens längst pågående båtmässa inomhus.

Vad kommer att finnas på mässan?
– Det kommer inte att vara så mycket fokus på nyheter utan mer på båtar som vi vet kommer att möta stort intresse. Det är fullbokat med både båtar och tillbehörsutställare så det kommer att finnas mycket att kika på. Vi kommer också att ha en del seminarier, berättar Bernt Lindqvist.

Inträde och parkering är gratis och förhoppningen är att Scandinavian Sailboat Show ska bli mer än en båtmässa.

– De olika stora segelmakarföretagen kommer att hålla seminarium och olika klassförbund kommer att få en kul plats att träffas på. Det ska bli en mötesplats för seglare, hoppas Torgny Jansson från Arcona Yachts.

– Repmakare kommer lära ut splitsning och riggare kommer att finnas på plats för att ge tips och råd. Självklart kommer det också att finnas en servering att samlas kring, säger Mats Runström från Nordic Yachts.

Diva_24
Diva 24 blir en av få små kölbåtar på mässan.

Arcona_370
Arcona har sitt säte i Gustavsberg och kommer självklart att vara på plats.

Nauticat 351
Klassiska Nauticat kommer för första gången på länge att ställa ut på en svensk mässa.

Tema och tider:
Segel och Trim Lördag och söndag, 17-18 november.

Teknik och Rigg Lördag och söndag, 12-13 januari.

Elektronik och Tillbehör Lördag och söndag, 16-17 februari.

Mer info på www.scandinaviansailboatshow.se.