Säkrat sponsorskap för Crémer – Thomson blir manager

Ryktena kring Alex Thomsons och Clarisse Crémers samarbete inför Vendée Globe 2024 har surrat i seglingsvärlden den senaste månaden. Nu bryts tystnaden för första gången sedan den femfaldige Vendée Globe-seglaren köpt Banque Populaire IMOCA 60 för en knapp månad sedan. Föga förvånande för att annonser det väntade samarbetet.

Cremer-thomston-samarbete-loccitane-vendeeglobe-vendee-globe
Efter att ha blivit av med sitt sponsorskap för Vendée Globe 2024 blev det en stor kontrovers runt Clarisse Crémer. Nu har hon bättre uppbackning än någonsin!

Årets största kontrovers inom seglingsvärlden hittills lär utan tvekan ha varit när Clarisse Crémer förlorade sitt sponsorskap med Banque Populaire. Mycket pekade på att den franska storbanken övergav Crémer efter att hon blivit mamma. Detta då de varit oroliga att hon inte skulle få ihop de sjömil som krävs för att delta i den prestigefyllda omvärldskappseglingen Vendée Globe, trots möjlighet till ett så kallat wild card.

Vi på Hamnen berättade efter tumultet att Vendée Globe-veteranen och stornamnet Alex Thomson köpt den båt Crémer skulle seglat för att försöka ge fransyskan den chans många ansett att hon förtjänat.

Sedan dess har det varit tyst från såväl Alex Thomson som Clarisse Crémer. Detta fram tills idag.

– Jag kan inte vänta till jag får komma tillbaka till segling, skriver Clarisse Crémer i ett pressmeddelande under onsdagseftermiddagen.

Tillsammans har de båda seglingsessen lyckats landa en ny sponsor i hudvårdsjätten L’Occitane en Provence.

Bättre uppbackning än någonsin

Förutom jättesponsorn har Crémer även seglingsgiganten Alex Thomson vid sin sida. Den 49-årige veteranen med fem Vendée Globe och två pallplatser i samma tävling under bältet.

– Clarisse är en av världens mest talangfulla seglare inom havskappsegling och hon förtjänar en plats på startlinjen av Vendée Globe under nästa år, skriver Alex Thomson i pressmeddelandet.

Både Thomson och Adrien Geiger, vd för L’Occitane en Provence, påtalar båda hur de ser allvarligt på hur Clarisse, likt så många andra kvinnor, fått göra avkall på sina ambitioner för att bli förälder.

– Vi vill visa världen att bara för att du blir mamma betyder det inte att du behöver överge din identitet som idrottsmänniska. Därför kommer vi att förse Clarisse med alla medel som gör det möjligt för henne att delta och tävla på lika villkor som resten av fältet, skriver Alex Thomson.

Läs också:
Många heroiska kvinnor i galna ensamkappseglingen runt jorden
Alex Thomson – den stora underhållaren kliver iland
Bygget av nästa generations foilande IMOCA 60 är igång