Sailing La Vagabonde – nybörjare igen efter 90 000 sjömil

De är världens mest kända seglande YouTubers och de har avverkat 90 000 sjömil. Men när deras nya 60-fots Rapido trimaran ska tämjas så är de likväl nybörjare. Se videon!

Trimaran-langseglare
Familjen på La Vagabond III seglar, inspirerar och driver sin Youtube-kanal. och gör det bra. Se videon!

Känslorna av lycka, nyfikenhet och skräckblandad förtjusning. Det är känslorna som dominerar när paret Riley Whitelum och Elayna Carausu lär känna sin nya 60-fots trimaran. Inga stora överfarter, till att börja med, utan bara en seglats längs Malaysias kust. Något som dock kryddas av en orkan som rör sig i området.

Nya handgrepp och rutiner

Det är nu som de ska lära känna båten. Göra allt för första gången oavsett det gäller att ta in ett rev, hitta de optimala kryssvinklarna, sjösätta jollen, laga mat eller inspektera undervattenskroppen. Allt för att det till slut ska sitta i ryggmärgen om det kniper och är bråttom.

Familjen på La Vagabond III seglar, inspirerar och driver sin Youtube-kanal. och gör det bra. Se videon!

Det blir med andra ord en tid då framgångar varvas med bakslag och då erfarenhet ska vinans så billigt som möjligt. Något som är lättare sagt än gjort då denna 60-fotare inte låter sig tämjas så lätt. Mitt i allt detta ska vardagen och familjelivet rulla på där också barnen kräver sin uppmärksamhet.

Men Hamnen har konstaterat det förr och gör det igen. Besättningen (familjen) på La Vagabond III seglar, inspirerar och driver sin Youtube-kanal med den äran.

Se videon!