Sailing La Vagabonde – känd långseglare attackerad av apor

Attacken, slagsmålet och skadan i fingret var inte det värsta. Värst var när risken för rabies visade sig vara överhängande. Se videon!

Sailing_La_Vagabondee_rabies
Det gick hett till i Thailand när de kända långseglarna på attackerades av apor.

Den långseglande och YouTubande småbarnsfamiljen på Sailing La Vagabonde är vana vid äventyr. Vid ett besök på Monkey Island i Thailand blev det dock äventyrligt i överkant när pappan Riley Whitleum och barnen attackerades av de apor som gett ön och stranden (Monkey Beach) dess namn.

Se också:
Hamnen listar hetaste långseglarna på Youtube

Ev vild fight uppstår där pappan först och främst vill undsätta barnen men helst också rädda väskan och kameran. Något som slutar lyckligt då Riley kommer undan med blotta förskräckelsen och en liten skråma på fingret. Efter en snabb googling tilltar dock oron för att skråman i värsta fall kan vara dödlig med tanke på risken för rabies.

Oförglömligt möte med Sven Yrvind

Hamnen har zoomat in Sailing La Vagabondes deras båtliv och leverne många gånger. Inte minst när de, såsom av en händelse, stötte på den svenske seglarlegenden Sven Yrvind på Azorerna. Eller när de gav Greta Thunberg lift över Atlanten för hennes deltagande i klimattoppmötet COP25 i Madrid den 2–13 december 2019.

Extremt snabb trimaran

Till skillnad från seglande YouTubers över lag har de satsat på en extrem kolfibertrimaran som bokstavligt talat är snabbare än vinden – och som påstås vara världens snabbaste seriebyggda trimaran.

Det går hett till i Thailand när den kända barnfamiljen på Sailing på attackeras av apor.

Aggressiva apor…

För närvarande befinner de sig alltså i Thailand. Monkey Beach ligger på den sydvästra sidan av Tonsai Bay och beskrivs som en 150 meter lång strandremsa av vit pulverformig sand kantad av smaragdgrönt vatten. Stranden ligger mot bakgrund av en brant kalkstensklippa som är täckt av frodig vegetation.

… och vacker snorkling

Den skogsklädda klippan är apornas naturliga livsmiljö. Monkey Beach förväxlas ofta med Monkey Bay, en liknande plats som ligger på andra sidan av Phi Phi Don Island. Förutom sina många apor är platsen också känd för att vara ett paradis för snorkling.