Långfärdsbåt renoveras för att segla över världshaven

Sailing_Macic_Carpet-renovering
En Cape George 36:a renoveras och anpassas för långsegling och boende ombord i åratal framöver.

Det unga paret seglade och bodde tidigare ombord på en vacker Vindö-segelbåt. Nu renoverar de en klassiker som ska stå pall för att korsa de största haven. Här får vi se en välgjord video om en vacker båt som blir ännu vackrare under tiden som bandet rullar. Se sex månaders hårt och imponerande arbete på 17 minuter och 23 sekunder.

De kallar sig för Sailing Magic Carpet och har seglat runt i Europa i åratal med sin 28-fotare. Nu höjer de ribban och vill upptäcka världshaven utan att båten ska sätta några begränsningar.

Mer långsegling:
Barnfamilj om vardagen i en liten båt
Om konsten att se möjligheterna
Satsa på en tålig båt i stål!

Lösningen fick bli en trygg långkölad båt, en Cape George 36:a, som de köpte osedd på andra sidan jordklotet för 11 000 dollar. En i grunden utmärkt långfärdsbåt som dock drogs med omfattande delamineringskador.

Måste funka i längden

Som om inte det vore nog var en lång rad andra åtgärder också nödvändiga innan båten kunde fungera som ett flytande hem under en obestämd tid.

En Cape George 36:a renoveras och anpassas för långsegling och boende ombord i åratal framöver.

Här är en välgjord video som inte bara fångar drömmen om det stora äventyret utan också det omfattande arbetet med att slita upp och ersätta det gamla däcket, bygga en ny och större ankarbox, anpassa förpik såväl som toalettutrymme och pentrysektion för långa tider ombord. För att nämna en del.

Se videon!