Rekordslakt i The Ocean Race – 640,9 sjömil på ett dygn

Det duggar tätt mellan rekorden i The Ocean Race men det som Team Holcim lyckades prestera natten till igår var något alldeles extra. Se videon!

Holcim_24_timmars_rekord
640,9 sjömil – nytt galet 24-timmarsrekord i The Ocean Race

Nytt dygnsrekord i The Ocean Race. Men det stannar inte där. Det som Team Holcim lyckades prestera natten till igår var något alldeles extra och noteringen på 640,9 sjömil på ett dygn räcker längre än så. Man har även sopat banan med 100-fotaren (!) Comaches gamla dygnsrekord på 620 sjömil. Till saken hör att den senare är byggd just för att slå rekord.

Perfekta förhållanden

Team Holcim rekordsegling skedde i närmast perfekta förhållanden med vindar kring stadiga 25–27 knop i kombination med ett förhållandevis lugnt hav.

Knappar in

Skeppare Kevin Escoffier är förstås nöjd. Inte minst med tanke på att Team Holcim tvingades bryta den förra etappen efter att ha tappat masten. Nu har man också knappat in på konkurrenten 11th Hour Racing Team som nu befinner sig väl inom räckhåll.

Se videon med Team Holcims galna dygnsrekord. 

För Escoffier kom dock inte rekordnatten som en överraskning.

– Vi kom ifatt en väderfront, havet var som sagt lugnt och fortsätter det så här kommer vi att slå 24-timmarsrekordet igen, säger han.

Fler rekord att vänta

De gynnsamma förhållandena ser ut att hålla i sig och Team Holcim är inte ensamma om att segla snabbt. Bland annat luktade det rekord lång väg när 11th Hour Racing Team när de nyligen krockade med en val (mer om det här).

Uppdatering: Timmar efter Team Holcims PRB rekord slogs även det, denna gången av Team Malizia. Du kan läsa mer om det här!