Raymarine2star – rekordfart med liten båt till Visby!

Tuffast av alla på den tuffa första delsträckan double handed-kappseglingen Raymarine2star visade sig vara Linnea Floser och Andreas Hamrin i sin nya Figaro 2.

Att Andreas Hamrin och Linnéa Floser på Amazigh, en Figaro 2, visste vad de ville på sin väg från Oxelösund till Visby på den första delsträckan av Raymarine2star står utom allt tvivel.

Speciellt som att klockan stannade på 8 timmar och 13 minuter (8 timmar och 40 minuter omräknad tid) när de skar mållinjen efter en kamp i sällsynt tuffa förhållanden.

Hård kamp mot klockan

Även om detta var racets första delsträcka av tre så var detta ändå Hamrin och Flosers andra hårda kamp mot klockan på kort tid.

Den första handlade om att skynda på leveransen av den för dem sprillans nya båten från Frankrike samt att rigga den och färdigställa den inför racet. Något som de klarade med minsta möjliga marginal.

 

Hamnens och Raymarines reportageteam följde Figaro 2:an länge på väg mot Visby och förutom all video som fångades kunde man inte motstå att också riva fram stillbildskameran. Foto: Gustav Morin.

Att sedan kamma hem segern på den första delsträckan, och därtill med en förkrossande marginal, är ingenting mindre än enastående.

Flygande reportrar på sista delsträckan

I skrivande stund bevakar Hamnen som bäst racets tredje delsträcka som bär  hela vägen hem till målet i Oxelösund igen efter delstopp i Visby och Oskarshamn.

Vi toppade över 15 knop i surfarna!

Raymarine2star är, som namnet antyder, en hård uppgörelse med max två personer ombord på varje båt där inte bara väderförhållanden utan ofta också brist på sömn är en utmaning för deltagarna, som består av allt från fullblodsproffs till glada amatörer.

Linnéa och Andreas var en av få båtar som klarade att bära spinnaker och fullt storsegel i de friska vindarna och höga vågorna. Foto: Gustav Morin.

Se alla livesändningar som Hamnens reportrar gör samtidigt som de producerar en film om kappseglingen. Följ också racet och resultaten på Raymarine2star.oxss.nu.