Quarken 35 Cabin – hög komfort och snabb familjetransport

Nya Quarken 35 Cabin kommer med löfte om hög prestanda, god komfort samt ljus och luftig nordisk inredningsdesign – för att nämna en del. Premiär på båtmässan i Düsseldorf nu i helgen.

Quarken-35-Cabin-inledning
Quarken 37 Cabin kommer med hög komfort och god prestanda.

Stilen känns igen från föregångarna. Och ja – även nya Quarken 35 Cabin tvärgående steg, ett sylvasst förskepp och ett föredömligt ljus och luftig interiör. Men till detta kommer också invändiga såväl som utvändiga mått som gör detta till en bobåt värd namnet.

2 x 300 hästkrafter

Till detta utlovas köregenskaper som inte skäms för sig och med dubbla Yamaha 300 hk på akterspegeln utlovas en fart på 44 knop. I en marschfart kring dryga 30 knop ska man komma undan med en förbrukning spå 3,2 liter per sjömil.

Nordisk design för dito förhållanden utlovas i nya Quarken 35 Cabin.

Det som som avtäcks och premiärvisas på världens största båtmässa med start nu på lördag är sålunda en familjebåt med sportiga drag som där den finska tillverkaren är speciellt stolt över den obrutna panoramautsikten i kabinen. Men också den sinnrika inredningslayouten med de många smarta lösningarna och utrymmena. Utrymmen som kan anpassas i det oändliga  med några enkla handgrepp (se videoklippet längst ner).

Ljust och fräscht – en sliten klyscha – men inte desto mindre sann i nya Quarken 35 Cabin.

Nya Quarken 35 Cabin mäter 10,68 x 3,48 meter och är god för upp till tio passagerare dagtid och sex personer som kan övernatta.

Fäll ut, bana väg och arrangera om. Se videon med Quarken 35:ans finesser.

Om allt det ovan sagda är något som Hamnens utsända reportrar kan skriva under på återstår att se. Artikeln uppdateras efter premiärvisningen på lördag.