Quarken 27 Cabin – nu med tak över huvudet

Quarken_27_Cabin_Actionbild
Quarken 27 Cabin har en hytt som kan vara den ljusaste och luftigaste som skådats.

Frågan var inte om, utan när, Quarken 27 skulle få en uppföljare med hytt. Svaret är nu. Spana in Quarken 27 Cabin.

Det tog en stund innan Hamnens testlag kopplade greppet om Quarken 27 under testen tidigt i våras. Inte minst för att den lanserades som en riktig hårding för bistra förhållanden men framstod som en solskensracer.

Eller som Hamnens Gustav Morin uttryckte det:

– Den som vill ha en riktig vinterbåt får vänta på hyttversionen.

Se också:
Test: Quarken 27 – ska sätta Nimbus och Axopar på plats
Quarken 27 Cabin  – stegat och välsvarvat skrov
Quarken 27 – första intrycken från testen

Sagt och gjort. Nu är den verklighet och vid en första anblick verkar Quarken 27 Cabin ha allt av kraftfulla tvärgående steg, sylvasst förskepp och en fet “läpp” för enkla på- och avstigningar som den öppna versionen har.

 

Fattas bara då båtarna är stöpta i samma form. Men till detta kommer en hytt som kan vara den ljusaste och luftigaste som skådats. Stor möda har lagts på funktionen och att det ska vara enkelt och bekvämt att vistas och röra sig ombord.

Inne fast ute

Exempel på snitsiga lösningar är de smidiga passagerna ut på däcket via sidodörr på babord sida alternativt dörren i hyttens akterkant. Till detta kommer en stor taklucka och när allt ställs på vid gavel ska känslan av att sitta utomhus att köra inte vara långt borta.

Upp till 43 knop

300 hästar på akterspegeln ska enligt uppgift räcka till en toppfart på 43 knop och priset med en Yamaha F300 startar på runt 1 250 000 kronor.

Man får som man vill

Därutöver finns stora möjligheter att anpassa och extrautrusta Quarken 27 Cabin på hemsidans konfigurator.