Pryltester och rekordstor kappsegling

PacMan_naturhamn
Pacman naturhamn.

PacMan_naturhamn Båtfeberbloggaren Jimmy Hellberg är tillbaka efter en skön båtsemester. Han har hårdtestat både handhållna plottrar och bränslecellen Efoy Comfort 80. Mer om detta i kommande bloginlägg. Nu laddar han inför höstens race. Läs mer!

Först ut bland kappseglingarna för oss vanliga dödliga som inte snor runt i en blixtsnabb Farr 30 på VM är Harken Solo Challenge där jag själv är med och arrangerar. Detta är ett litet event med minimala resurser men trots att vi har fått en del sena avhopp ser vi ut att bli Europas största solorace med nästan 80 startande båtar! Kolla in hemsidan www.no-crew.se. För mer info. Det kommer också gå att följa seglingen LIVE från min B&R 38 ”PAC-MAN” och Mikael Rykings X-332 ”Net1”. Sändningen publiceras här på Hamnen.se.

En annan tävling som jag tänker segla är Hyundai Cup, som går av stapeln nästa helg i Nynäshamn. Nynäs satsar hårt på segling och man har byggt ut hamnen ytterligare, snart ett riktigt seglarmecka. Gänget bakom kuppen satsar stenhårt på att få detta till en riktigt rolig och bra kappsegling. Förstapriset är, som tidigare år, en sprillans ny bil! Förra året gjorde man en lite tabbe och utnämnde fel båt som vinnare, när man sedan insåg sitt misstag så ordnade man fram ytterligare en ny bil till de verkliga vinnarna, snacka om välvilja. Ett sådant event får man ju bara inte missa!

Vidare anordnar de en riktigt bra seglarfest efter regattan och även på fredagen innan ser de till ordna med liveband, mat och öl. I morgon är sista anmälningsdag till ordinarie avgift på 500kr.