Princess 43 – större, rymligare och luftigare

Nya Princess 43 har en invändig rymd som imponerar tack vare en mycket rak och enkel inredningslayout. Men också för att man har nöjt sig med bara två sovhytter.

Stora skjutdörrar och fönster med mycket ljusinsläpp i salongen. Därtill en rak och enkel inredningslayout. Det är två anledningar till att Princess 43 kan jämföras med betydligt större båtar när det gäller rymdkänslan invändigt.

I övrigt har man satsat på två bra sovkabiner som båda har rejäla toalett- och duschutrymmen i direkt anknytning. Midskepps på babord sida ett U-pentry som är väl i klass med vilket modern kök uppe på torra land som helst.

TV med hissfunktion
Strävan har med andra ord varit att skapa en så bekväm båt som möjligt. Eller att bygga bort allt vad ruffkänsla heter, om man så vill. Salongen är inredd med en U-soffa på styrbord sida och en rak soffa på den motsatta. En TV som kommer upp ur bänken med en knapptryckning är numera en självklarhet på storbåtar.

Sedan är det upp till beställaren vad inredningen ska prydas med för träslag, klädsel, mattor och skinn. Pluspoäng för en omsorgsfullt utformad invändig förarplats med två separata stolar och allt vad man kan tänka sig av modern navigationsutrustning. Allt utplacerat av någon med kunskap i ergonomi, vilket tyvärr inte är självklart ens på båtar i mångmiljonklassen.

Två soffor och en grill
Favoritplatsen, om det nu inte regnar horisontellt, är ändå flybridgen. Också den rejält tilltagen och begåvad med bekvämligheter som solbädd, wet-bar med tillhörande grill, två U-soffor och matbord.

Till det ovan sagda säger sig Princessvarvet vara mycket nöjda med gångegenskaperna i nya Princess 43. Den påstås gå mjukt även i riktigt upprörd öppen havssjö samtidigt som båten är lättmanövrerad i hela fartregistret.

En del av hemligheten påstås ligga i den nya, litet kantigare propellertunneln som både lyfter och greppar bra. Och som för båten att kännas mycket exakt även i de hårdaste av kurvtagningar. Standardbestyckningen, 2 x Volvo Penta D6 (2 x 435 hk), ger en toppfart på 28 knop.

Hur ofta man sedan känner sig manad att lägga på en fullfartsgir med en 43-fotare är dock en annan fråga.

Princess 43
Längd:14,14 m
Bredd:4,25 m
Djup:1,14 m
Vikt utan motor:ca 15,1 ton
Motorer:2 x Volvo Penta D6 (2 x 435 hk)
Sovplatser:6
Toppfart:28 knop
Bränsle:1 363 liter
Vatten:455 liter
Pris:6 080 000 kr
Mer info:www.princessyachts.com

visas vinjett 490x100