Prima Donna - nytt från Strand-Craft

 

Om en månad ska det första exemplaret av 40-fotaren Prima Donna rullas ut från hallen. Strand-Craft berättar för Di.se att Båten kommer att användas som tenderboat (jolle) till båtar som är 300-400 fot långa. Det är de rikaste i världen som vill ha snygga ’jollar’ till sina lyxyachter.

Prima Donna 40

Om en månad ska det första exemplaret av fyrtiofotaren Prima Donna rullas ut från hallen. Ägaren av Strand-Craft Kurt Strand berättar för Di.se att båten kommer att kosta runt sju miljoner kronor exklusive moms – men sett till sammanhanget den ska användas i är det ingenting. ”Båten används till båtar som är 300-400 fot långa. Det är de rikaste i världen som vill ha snygga ’jollar’ till sina lyxyachter”.

Prima Donna 40

Di skriver vidare. ”Strand-Crafts Prima Donna är en så kallad yachttender ? en båt som bland annat används för att ta sig till och från en större båt. Till ”vanliga” stora båtar kan man till exempel använda gummibåtar till detta, men en stor lyxyacht kräver en lyxjolle. I Prima Donnas fall är det tänkt att den ska vinschas ner från lyxbåten.

Prima Donna 40

Strand-Craft har inte ens funnits i ett år men har redan fått över 1.000 förfrågningar om olika båtar. Bland annat vill några av de företag som bygger världens största båtar använda Prima Donnan som jolle till dessa.

Nästan alla förfrågningarna kommer från utlandet och i USA, Dubai och Ryssland ska intresset för dessa ”lyxjollar” vara stort. Enligt Kurt Strand levereras 25 procent av världens största båtar till just Ryssland och han är inte ett dugg orolig över att den osäkra världsekonomin kommer att påverka försäljningen”.


Prima Donna 40

När hamnen.se talade med Kurt berättade han att det ligger två båtar i produktionen, en Cobra Jet 27 med 500 hk Diesel på 6.6 l och vattenjet från Rolls Royce ”den båten ska till Norge. Prima Donnan kan vi kanske se i Stockholms skärgård framöver då beställaren är Svensk. Vi kommer att följa utvecklingen på hamnen.se.

Cobra Jet 27

Till Strand-Craft

Cobra Jet 27