Premiär för ny dokumentär om The Ocean Race 2023

Saknar du spänningen? Är längtan för stor nu när lövträden blir gula och fjärdarna töms på båtar? Då kan dina hemmakvällar snart fyllas med en sprillans ny dokumentär om The Ocean Race 2023.

2023 års vinnare 11th Hour Racing. Foto: The Ocean Race

Det blev ett dramatiskt slut på The Ocean Race 2023. In i det sista var det kamp om vem som skulle få titulera sig som mästare när de fem IMOCA 60:orna seglade jorden runt fördelat på sju etapper. När starten på det sista benet från Haag till Genoa gick tog allt en plötslig en ny vändning. Favoriterna att vinna ombord på 11th Hour Racing Team tvingades tillbaka in i hamn efter en otäck kollision.

Men detta mytomspunna race runt jorden är så mycket mer än bara en etapp längs Europas kust. Så mycket mer än vad de flesta kan föreställa sig. Tack vare insatserna från de mediepersoner som finns ombord på vardera båt bjuds vi nu i höstmörkret på mer från The Ocean Race 2023.

I den nya dokumentären A Voyage of Discovery får vi följa med några av världens främsta seglare ut på de öppna haven. Tittarna får ta del av allt från enastående världsrekord men också tuffa motgångar där hoppet kan kännas som helt förlorat ombord.

Dokumentären hade sin premiär den 3 november på Discovery Plus.