Premiär för Delta 34 SW - snabb, smart och säker

Delta 34 SW
Delta 34 SW

Delta 34 SWNya Delta 34 SW är en allvädersbåt som uppfyller det mesta av tidens krav vad gäller miljö och ekonomi, komfort och prestanda. Allt förpackat i en tidlös och funktionell design. Delta 34 SW visades för första gången på Scandinavian Boat Show.

– Delta 34 SW är den första mer familjebetonade motorbåten i Delta-serien. Här får man en rejäl kabinbåt med två separata hytter. Den ena är tänkt för ägaren, den andra som ligger mer avskilt för barn eller gäster, säger Karl Wessel som tillsammans med konstruktören Lars Modin står bakom Delta-båtarna.

Deltamodellerna 25, 29, 32 och 40 har blivit kända för sina goda sjögenskaper och utmärkande design. Mest iögonfallande och något av ett signum är båtarnas vindrutor. De lutar inåt.

– Fördelen med den formen på vindrutor är att de automatiskt ger bättre sikt och mindre reflexer. Regn och stänk faller naturligt nedåt.Vinkeln på vindrutan ger också ett stort tak som på Delta 34 SW utnyttjas med en stor sollucka, säger Karl Wessel.

Solluckan i härdat glas och i färgen ”Cokebottle-green” är på hela 4, 5 kvadratmeter. Ytan motsvarar 16 normalstora solluckor på en bil. Den öppnas och stängs, precis som i bilen, med ett knapptryck.

– Med solluckan kan man verkligen anpassa båten efter väderlek. Varma och soliga sommardagar är båten öppen och ljus. Vid sämre väderlek stänger man till och får en varm och ombonad salong.

Totalvikten för Delta 34 SW ligger på 4 500 kg. Det är cirka 1,5 ton mindre än normalvikten för båtar i samma storleksklass. Ändå är skrov och däck minst lika starka som hos de tyngre modellerna. Hemligheten ligger i tillverkningsprocessen.

– Vår byggmetod med vakuumlaminerad vinylester gör att båten får mycket höga prestanda i förhållande till bränsleförbrukningen. Sen att byggmetoden är så miljövänlig att man kan sitta och äta lunch i skrovet samtidigt som härdningsprocessen pågår säger mycket om hur vi ser på vårt miljöansvar.

Invändigt är Delta 34 SW sober och funktionell. ”Owners Cabin” finns i fören med lyxig dubbelsäng och komfortmadrasser. I direkt anslutning ligger toaletten och en separat dusch. Salongen har längsgående pentry med rymlig U-soffa. En halvtrappa ner under U-soffan görs tack vare ”Side-walk”-konceptet  en barn- eller gästkabin möjlig. En stor skjut-dörr öppnar upp mot akterdäck.

Delta Powerboats har samlat sina erfarenheter från tidigare modeller, lyssnat på kunder och skapat en snabb, smart och säker allvädersbåt – Delta 34 SW.

Fakta Delta 34 SW

Längd                 10,95 m
Bredd                   3,23 m
Deplacement        4,500 kg
Bränsle                600 l
Motor                1x VP D6/370/Dph ( alt 2x d4/300/dph)
Fartområde       38-48 knop    (singelmotor/dubbla motorer)
Cirkapris: 2 500 000 kronor, med riklig standardutrustning.