Populärt med sex ombord

Fest_ombord
Vindrickande är lika populärt hos kvinnor som män. Men på sexfronten skiljer intressestatistiken.

Fest_ombordUnder sommarsäsongen har sajten UtflyktiSverige.se kartlagt vad svenska folket gillar att göra under båtsemestern. Vindrickande gillar kvinnor och män lika mycket. På sexfronten skiljer sig dock svaren markant.

Undersökningen från den nystartande sajten fick 1 023 svarande ochgenomfördes i samarbete med marknadsundersökningsföretaget Yougov. Undersökningen avslöjar att fokus under båtsemestern ligger på att ta det lugnt och koppla av. Hela 37 procent nämner sol och bad som favoritaktivitet medan 13 procent svarar att slöa och 12 procent att ha sex.

– Svenskarna är livsnjutare och det tycks gälla särskilt när de är ute på sjön. Fysiska aktiviteter är nedprioriterade till förmån för exempelvis att fiska och läsa. Det känns som ett sundhetstecken att så många verkligen kan koppla bort vardagen när de är ute på sjön, säger Torbjörn Rolander, talesperson för Utflykt i Sverige.se.

Några intressanta siffror från undersökningen är dock att preferenserna under båtsemestern skiljer sig markant mellan könen. Att sola och bada är mest populärt bland kvinnor där hela 48 procent uppger det som favoritaktiviteten jämfört med 27 procent bland männen. Att ha sex är däremot mer populärt bland männen, 20 procent listar detta som favoriten jämfört med bara fyra procent bland kvinnorna.

Att grilla och att dricka vin är däremot lika populärt bland båda könen med fyra respektive tre procent.

– Mer ansträngande aktiviteter prioriteras bort. Exempelvis är alternativet att mecka med båten minst populärt med noll procent av rösterna. Inte heller lyssna på musik eller åka vattenskidor är populärt. Endast en procent har valt de alternativen, säger Torbjörn Rolander.

Vilka som har själva seglandet eller båtkörandet som favoritsysselsättning framgår inte av undersökningen.

Utflykt i Sverige är en nylanserad webbsida som samlar svenskarnas egna utflyktstips. På webbsidan kan besökarna både tipsa om sina egna favoriter och läsa tips från andra. Ytterligare info: www.utflyktisverige.se.

Statistik_vanor