Poker Run Open – stor fartfest i Oxelösund nu på lördag

Nu på lördag arrangerar Sportbåtsklubben Oxelösund/Nyköping en riktig fartfest då årets upplaga av Poker Run Open går av stapeln. Se videon och bilderna från förra årets evenemang.

Poker_Run_Oxelosund_Nykoping
Till Poker Run Open kommer många av landets mest spektakulära fartbåtar.

En härlig blandning av snabba och lätta sportbåtar med utombordare som blandas med V8-muller på tusentals hästkrafter. Det är vad som utlovas när några av landets mest spektakulära fart-, muskel- och V8-vidunder samlas för att göra upp i Poker Run Open.

Öppet för alla över 35 (knop)

Evenemanget är öppet för alla med en båt som kan hålla en marschfart på minst 35 knop. Dessutom bjuds många kringaktiviteter.

Viktigt med tur

Poker Run som fenomen har som bekant sina rötter i USA och har nu spritt sig till världens alla hörn. Som namnet antyder så går själva tävlingsmomentet ut på att ha tur i kortspel snarare än att köra fort.

Deltagarna i Poker Run Open utgör en brokig flotta där den gemensamma nämnaren är fart.

Starten går i Oxelösund varpå man följer en förutbestämd rutt med totalt fem så kallade cardstop längs vägen. Vid varje stopp får besättningarna ett förseglat kuvert med ett spelkort. Efter målgång summeras korten efter traditionella pokerregler och de fem bästa går vidare till pokerbordet.

Stor ära

De tre bästa från pokerbordet går sedan vidare till pilkastning och där utnämns en vinnare som kammar hem en skaplig prissumma för att inte tala om äran.

Kvällen avslutas sedan med middag och fest. Detta arrangemang handlar inte om vem som åker snabbast, snarare om vem som har turen att få bäst pokerhand och går vidare.

Lika mycket som en fartfest för deltagarna så är detta också ett spektakel för publiken. Oavsett om man gillar eller ogillar snabba båtar och V8-muller så lämnas ingen oberörd.

Ungefärliga tidpunkter för dagen:
11:00 Start i Oxelösund (Gamla Läget)
11.20 Cardstop 1 Hartsön
11.40 Cardstop 2 Sävö
12:30 Cardstop 3 Stendörren
13:00 Lunch på Sailor i Oxelösund
14:30 Avfärd från Sailor
15:00 Bonuskort i Hävringe
15:00 Cardstop 4 Svärdsklova
15:45 Cardstoip 5 Nyköping
18.30 Middag på Tovastugan, Nyköping
20:00 Poker och prisutdelning

Se också:
Poker Run Open – sommarens vildaste fartfest i Oxelösund
Powerboat weekend – så funkar det

Video och foto: Daniel Josefsson