Pickos Boat Show i Wasahamnen

Mässgeneralen Picko Troberg
Mässgeneralen Picko Troberg

Mässgeneralen Picko TrobergStockholms flytande båtutställning drar mycket folk och visar upp över 300 båtar. Vädret ser ut att bli okej under helgen, så gå en rundtur på Djurgården och bland bryggorna i Wasahamnen. Där träffade hamnen.tv mässgeneralen, bil- och båtlegenden Picko Troberg.

– En ökning av antalet utställda båtar med ca 65% jämfört med förra året! Visserligen har samarbetet med Biskopsudden bidragit, men att ökningen skulle bli så här stor, är till och med vi arrangörer imponerade av, säger en nöjd Picko Troberg.

– Jag ser det som ett bevis för att marknaden för nya båtar fortfarande är minst sagt het och tack vare ovanligt många nyheter får mässbesökarna mycket intressant att se fram emot.

 

Mysteriet med den försvunna lyxbåten.
Vem minns inte alla skriverier om den läckra motoryachten Itama 40 som ”någon lånade” och som under mystiska förhållanden hittades i Göta Kanal några dagar senare… Hon är tillbaka och i ett strålande skick.
Notera världsnyheterna Bavaria 33 Sport och 37 Sport, samt för Sverige helt nya örnvik 700 Weekend, Elling E3 och Flipper 705 DC.

Träbåtsälskarna får också sitt.
Miss Chris… Vi pratar om en 26 fots skönhet i vackraste trä, kallbakad kryssfanér i mahogny, av klassisk 30-talsmodell. Helt nyproducerad efter dagens krav på säkerhet – men med den rätta känslan inbyggd. Det lilla västkustföretaget SeaMaster presenterar denna klassiska drömbåt, nybyggd av högsta kvalitet och största hantverksskicklighet ? på andra sida jordklotet.

På segelbåtssidan finns mycket spännande – bland annat MacGregor 26 som tack vare sänkköl gör den trailerbar och medger tillträde till riktigt grunda vikar. I brist på vind gör båten 22 knop med sin 50 hk motor!

På plats finns också den imponerande Ocean Race-deltagaren – Ericssons V70 ? mässans största båt!

Förutom alla nya båtar finns mycket annat som inte visats tidigare. En helt ny typ av fender presenteras, liksom ett nytt ankarspel, Anchormatic en ännu lättare kompaktmodell som väger endast 19 kg! Ett ankarspel som underlättar ankringen maximalt för alla ombordvarande och är idealiskt vid ensamturer. Man sköter enkelt och smidigt ankringsprocessen från förarplatsen med hjälp av frikopplingsfunktionen.

Dessutom en värmekamera som väsentligt förbättrar säkerheten ombord vid navigering i såväl mörker som dimma.

https://www.flytandebåtmassan.se