Petter Stordalen ska lära folk sjövett och båtkunskap

Den kände norska miljardären och affärsmannen Petter Stordalen, vars nystartade företag FIDL lär ut allehanda kunskaper genom spel och simuleringar, ger sig nu in i båtbranschen.

Petter_Stordalen_Batinstruktor
Den kände norska miljardären och affärsmannen Petter Stordalen ska lära folk att köra båt.

Det handlar om utbildning genom spel och simuleringar i datorer och appar. Något som redan har visat sig vara framgångsrikt inom andra branscher. Nu tar Petter Stordalen nästa steg genom att lära folk att köra båt.

Spelbaserat lärande

Det handlar alltså om spelbaserat lärande som man menar är mycket effektivt. Enligt Kristian Hauan, daglig ledare på FIDL så kan man alltid ha med sig båtförarkursen i sin telefon och fortbilda sig när helst det passar.

– Jag gillar att spendera tid på sjön själv och har använt banorna för att fräscha upp mina kunskaper inför säsongsstart, säger Petter Stordalen.

Redningsselskapet står för kunskapen

Enligt Båtmagasinet bygger FIDL på ett samarbete mellan de främsta aktörerna inom spelbaserad lärandeteknik och professionella aktörer i olika branscher. För båtutbildningen har FIDL fått med sig det norska Redningsselskapet som samarbetspartner och som ansvariga för kursens innehåll.

Tillgängligt för alla

– Kursen är motiverande och ger oss förhoppningsvis ännu fler skickliga båtförare längs den norska kusten, säger Julie Bauge, direktör för innovation och digitalisering i norska Redningsselskapet, och får medhåll av Kristian Hauan:

– Tillsammans ska vi göra båtkunskaper lättillgängliga för alla, avslutar han.

Se också:
Kör billigare, snabbare och smartare
Så lägger du till med rak axel
Så girar du säkert i höga farter
Lägg till snyggt med hjälp av lasso
Snabbkurs – smidig manövrering i trånga hamnar