Pelle Petterson porträtteras i SVT

Legenden Pelle Petterson
Legenden Pelle Petterson

Legenden Pelle PettersonEn av vår tids största svenska seglar- och designlegender Pelle Petterson tilldelades under Mästarnas Mästare i Båstad svensk seglings nyinstiftade utmärkelse – Hall of Fame. Som följd av detta har han också porträtterats av SVT.

Pelle Petterson började sin karriär med att vinna lådbilsrace, fortsatte att tävla i VM, OS och America’s Cup. Han designade ”Helgonets” sportbil Volvo P1800 och står bakom Maxibåtar som har gett många Svenska familjer möjligheten att upptäcka båtliv.

Han är den svensk som nått längst med ett eget projekt i America’s CUp där han också designade tovlan Sverige själv. Han har vunnit VM i både 6metre, och Starbåt. Som konstruktör har han levererat segling till folket med designer som Maxi 68, Maxi 77 och Maxi 95.

Nästa år fyller han 80 år men har knappast lagt seglingen på hyllan utan hoppas på att kunna ställa upp i ytterligare ett VM.

Se inslagen här: SE INSLAG 1 MED PELLE P. Klicka här för INSLAG 2.

Pelle_P_Stefan_B
Svenska Seglarförbundets Lena Engström inviger Pelle Petterson till Hall of Fame.
Foto: Stefan Blom.

Maxi_1_low

En av Maxis storsäljare, Maxi 77. Den här båten har fått en ny rigg med större storsegel och gennaker på peke. Inredningen har rivits ur för att minska vikten. Då kan även en 70-talare nå tvåsiffrigt på loggen!
Foto: Gustav Morin.