Fullspäckat seglingsmagasin

Engelska On Course bevakar det mesta av det bästa i seglingsvärlden och gör här en djupdykning i vad som händer i America´s Cup, seglar otroliga lyxträjakten Spirit Yachts och heta shorthandedbåten Jeanneau Sun Fast 3300 – för att nämna en del. Häng med!

On Course gör ett nedslag i Ipswich på den engelska östkusten och varvet Spirit Yachts som av många påstås bygga världens vackraste segelbåtar.

De zoomar in jolle-klassen 505 som har en egen plats i mångas seglares hjärtan och som har varit en milstolpe i många stora profilers karriärer. Bland andra höll Mange Olsson den högst på sin favoritlista, Johan Barne likaså.

Men mest av allt får vi en insyn av ställningar och förhållanden i America´s Cup där förberedelserna inför utmaningarna blir allt mer viktiga och där syndikaten inte skyr några medel för att få fram de snabbaste fartvidundren.

Det är en ofattbar värld av seglingssimulatorer med högsta tänkbara teknologi där resurserna aldrig verkar sina.

Eller som Sir Ben Aisle som leder Team UK säger:

America’s Cup handlar om design och teknologi och det gäller att designers och seglare förstår varandra för att nå framgång.

I program fyra får vi bland annat en inblick i en av de hetaste shorthandedbåtarna på marknaden – Jeanneau Sun Fast 3300.

I det fjärde programmet får vi också spana in en lyxig katamaran på 66 fot som har det senaste av elektronik och teknik. Till exempel styrs det mesta ombord elektroniskt. Ernesto Bertarelli, som äger team Alinghi, berättar om sin resa med America’s Cup och skvallrar om att han inte nått sin slutdestination…

I fjärde inslaget får vi följa med ombord på otroliga Spirit 111, spana in nya Bavaria C42 och bedrövas över all plast som fiskeindustrin häller ner i världshaven.