Omfattande it-attack mot Mercury – ”Går inte att få tag på delar”

Mercury Marine utsatta för massiv it-attack
Återförsäljare uppger för Hamnen.se att delar inte går att få tag på.

Återförsäljare uppger för Hamnen.se att delar inte går att få tag på.

Mercury har utsatts för en massiv it-attack. En vecka in i krisen finns fortfarande ingen lösning. Nu uppger återförsäljare att reservdelar inte går att få tag på.

Storbolaget Brunswick Corporation som äger bland annat Mercury, MerCruiser, och Mercury Racing blev för en knapp vecka sedan utsatta för ett omfattande dataintrång. Attacken mot IT systemen har tvingat hela fabriker att pausa sin produktion. Bolaget har nu gått in i krishantering för att återfå kontroll över sina system.

Delar av personalstyrkan på fabriken i Fond du Lac, Wisconsin där även huvudkontoret ligger, har sedan förra veckan fått tjänsteledigt med lön då systemen de arbetar mot inte går att komma åt. Detta rapporterar International Boat Industry.

Läs även:
Mercurys nya värstingmotor – en kompressormatad V8 på 500 hk
Avator 7.5e – premiär för Mercurys första elmotor

Såväl Mercury Marine som moderbolaget Brunswick har varit knapphändiga med information. Vi på Hamnen söker ledningen för den svenska divisionen av bolaget.

Enligt uppgifter till Hamnen.se ska dataintrånget redan nu ha påverkat återförsäljare som uppger att det inte går att få tag på delar till gruppens motorer.

Texten uppdateras.