Om jag bara fick fiska med ett bete

Fiske och prylar är något som går hand i hand. Det behövs inte alltid men ibland kan det också skänka en ett extra ess till rockärmen när fisket är som svårast. Men om jag bara fick välja ett bete vilket skulle det vara.

LC Shaker shad
LC Shaker shad

LC Shaker shad

Denna klassiska jigg kallas för shad-jigg. Den ser inte mycket ut för världen men de är riktigt bra på att ta fisk. Den fungerar i alla tider under året och fångar de flesta fisksorter. De två större modellerna på 10-12 cm och 16-18 cm är fenomenala i jakten på gös och gädda.

Personligen fiskar jag oftast med blå eller grön rygg med inslag av glitter och vit mage. Det är de två färgerna som jag tar markant mest fisk med. Det märket som jag brukar fiska med är LC Shaker Shad. Den jiggen är gjord av väldigt mjukt gummi och har en stor paddel, vilket bidrar till mer rörelse bra gång i vattnet.

Shad-jiggen går ockå att fiska med på otaliga sätt med. Söker man fisken på djupet tacklar man på krok med tyngre huvud för att effektivast kunna fiska den längs med botten och vice versa, ett lätt huvud för att fiska den grunt över växtligheten på grundflak.

Oändligt med stor fisk har tagits med denna typ av jigg och sitter den på linändan kan ni vara säkra på att ni fiskar med något som fungerar överallt. Det perfekta betet att ha med sig ut på t ex segelbåten i sommar.

Kasta lugnt,

Fredrik Bäck, Fiskeguide och jiggelo

www.trosafiskeguide.se