Om Hamnen.se

Gustav Morin chefredaktör på Hamnen.se.
Gustav Morin chefredaktör på Hamnen.se.

Båtmagasinet på webben

Hamnen.se startade 1999 och är idag en av Sveriges största båtsajter. Båtmagasinet med allt från snabb nyhetsrapportering till djuplodade artiklar, praktiska tips och äventyrliga reportage. Båttester, båtforum, krönikor, bloggar och hamnguider. Här kan man kommentera, diskutera och ställa frågor.

Vi har seglat jorden runt, kört motorbåt i 150 knop, seglat lyxbåtar över Atlanten och navigerat oss i full fart med en motorbåt rakt upp på en klippa. Ibland blir det fel… Men inte den här gången, då det var ett test av båtens hållbarhet.

Ena dagen hänger vi med Sven Yrvind och nästa testar vi flytvästar med brandslang.

Hamnen Play
Vår egen playkanal med reportage, livesändningar, båttester och en hel del galenskaper. Upptäcktsresor, tips och råd, båtmässor, pryltester och föredrag.

Vi tycker att båttester gör sig bäst på video. Man får en känsla för hur båten rör sig, hur den svarar på manövrar och hur det är att röra sig ombord. Vi provar lyxjakter för hundratals miljoner till Sveriges vanligaste båtar.

Följ oss på Facebook eller prenumerera på vårt nyhetsbrev för att enkelt hålla dig uppdaterad om vad som sker i båtvärlden.

VARNING: Båtar och båtliv kan vara roligt! Vi försöker spegla detta, varför det finns risk att du blir underhållen.

Kontakta oss!

Här är vi som gör Hamnen.se:


Gustav Morin, chefredaktör
Gustav Morin chefredaktör på Hamnen.se.Gustav har arbetat som journalist i båtbranschen sen 2002 men också seglat professionellt. Han har seglat runt jorden som mediaman på Ericsson 3 under hela Volvo Ocean Race 2008–2009. Innan dess var han besättningsman på Victory Challenge i Americas cup 2006–2007.

Redaktionella meriter: Reporter på Båtnytt, Allt om Segling och Båtmagasinet på TV8. Frilansat för i stort sett all båtmedia i Skandinavien.

Gustav är också en hängiven motorbåtsförare som är en av få svenskar som fått testköra en F1-båt och åkt 150 knop i turbinbåt. Han har också testat Thundercats, kört ToR Stockholm–Åland på vattenskoter och tävlat i svenska mästerskapen i Jetski.

Till vardags seglar Gustav en Dragonfly 25, han gillar att vindsurfa och kappseglar F18 katamaran. Han har också deltagit i mandomsprovet Archipelago Raid två gånger.

Gustav är sedan november 2010 chefredaktör och delägare i Hamnen.se.


Claes Olivecrona, reporter och affärschef

Claes Olivecrona, affärschef och reporter på Hamnen.seClaes har sysslat med båtar och media under större delen av sitt yrkesliv. Hans liv startade i en Folkbåt och uppväxten tillbringade han till stor del i båt.

Han har kappseglat massor, har säkert 20 Gotland Runt i bagaget och ett VM-guld i 6M som största merit.

Till vardags kör Claes helst motorbåtar och gillar också att pyssla om dem, han har bland annat renoverat en gammal 60-tals Hunt från vrak till pärla.

Claes är entreprenör och grundade Hamnen.se redan 1999, under namnet addboat.com.

Claes är delägare i Hamnen.se.


Frej Rydhem, producent

Frej Rydhem, producent Hamnen.seFrej är utbildad manusförfattare och friluftsentusiast. Han har skrivit teater, film, radio och tv-manus. Han har bland annat skrivit och producerat sketcher för TV4 och Sveriges Radio P3. Hans storebror hävdar att Frej härmar honom i allt – från utbildningar till fritidssysselsättningar. Till och med totalförsvarsplikten som stridsbåtsförare råkade (enligt Frej) bli densamma.

Därefter valde Frej att under fem år utbilda sig till manusförfattare.

Frej ser sig som en medioker seglare, men kan tillräckligt mycket för att inte få bommen i huvudet eller ramla överbord – en stor tillgång när han utför en av sina uppgifter som kameraman. Det ryktas att dessa kvaliteter, snarare än hans fotografkunskaper, var anledningen till att han fick jobbet på Hamnen.se. I huvudsak är Frejs funktion på Hamnen.se att producera videoinslag. Det innefattar att projektera och fixa med teknik, bildproducera vid livesändningar samt att redigera.


Hamnen Play. Hamnen.se gör webb-tv-produktioner där vi testar motorbåtar och segelbåtar för allt vad tygen håller, genom skärgårdar och på öppet hav. Vi antar utmaningar, tränger oss på hos säljare och konstruktörer, bryter oss in på båtmässor och tipsar om trender och tillbehör. Allting fångas av vårt filmteam och sänds i Hamnens playkanal.


Hamnen.se båtforum är en plats där besökaren har en dialog med andra båtägare, och kan dela med sig av sina erfarenheter, eller få förslag på lösningar, platser att segla till, köptips och annat nyttigt.

Allt som berör båtlivet diskuteras i forumen – vare sig man föredrar segel- eller motorbåt. Vårt båtfoum har funnits sedan 2003 och har med sina drygt 160 000 inlägg vuxit till en värdefull kunskaps- och informationskälla för tusentals båtägare.

Bland de drygt 22 000 medlemmarna finns allt från besiktningsmän, jordenruntseglare, båtdesigners, eldsjälar, yrkesfolk till helt vanligt båtfolk – både nybörjare och mer erfarna båtentusiaster. Hamnens forum är en av de snabbast växande och mest aktiva båtforumen i Sverige.

Kontakta oss så berättar vi mer!

 


Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö