Olycka på Haulover Inlet – men vem är att skylla?

Här kunde det gått riktigt illa! Men vem bör få skulden för olyckan? Ta en titt på klippet från Haulover Inlet utanför Miami, en plats där sjövettet ofta tycks vara begränsat.

Vem borde ha väjt och är det dummejönserier att köra i dessa hastigheter? Se klippet!

Kanalinloppet Haulover Inlet har blivit något av en sensation på internet – eller det har i alla fall de som färdas på dessa förrädiska vatten. Youtube, Facebook, Instagram och Tiktok svämmar snart över av båtar som är nära på att sjunka, kollidera och visar prov på devisen ”speed and power”.

Men när det går fort kan det gå lika snabbt att glömma sjövettet i stuvfacket. Klippet nedan ger ett typexempel på ett sådant tillfälle.

Upplagt för missförstånd

När många båtar ska in i det trånga inloppet är det som gjort för missförstånd. Att därför vara väl uppdaterat på vilka sjövägsregler som faktiskt gäller kan vara klokt. Här får vi se en situation som dessvärre är något rumphuggen och kanske inte ger hela bilden av olyckan. Det enda vi kan göra är att spekulera kring vad som gått fel och vara glada över att ingen tycks ha kommit till skada.

Att döma av det som går att se i klippet har mannen som kör den vita Sundancer 310:an begränsad sikt men lever ändå under det tidigare nämnda ordspråket ”speed and power”. De två vattenskotrarna får snabbt väja och medan den ena kommer undan kolliderar den andre med den ankommande motorbåten.

Het diskussion

Mannen som kör motorbåten drar snabbt av gasen för att kontrollera så de båda vattenskoterförarna klarat sig undan incidenten oskadda. Kort senare bryter föga förvånande en hetsk argumentation med tillhörande gester ut.

Men vem gjorde egentligen fel?

Ta en titt på klippet och dela med dig av din åsikt i kommentarerna!

Youtube-kanalen Boats vs Haulover har gjort denna typen av hädelser till sin nisch.