Nytt kapital till Bavaria

Bavaria Yachts har tillförts nytt kapital och skrivit ner över 90 procent av skulderna på 900 miljoner Euro. VD:n Andres Cárdenas kommer att avgå och återvända till sin roll som styrelseledamot, skriver IBI News

Bavaria Yachts har avslutat sin finansiella omstrukturering.  Nya ägare Anchorage Advisors och Oaktree Capital Management har tillfört ett betydande kapital i bolaget.

Förstärkningen av Bavarias balansräkning innebar en injektion på € 55 miljoner i kontanter och nedskrivning av över 90 procent av bolagets € 900miljoner i skulder. Som ett resultat kommer Bavaria att kunna påskynda nya produktlanseringar, utvidga och stärka sina distributionskanaler och fortsätta att stödja befintliga kunder och distributörer.

Bavaria säger också att Andres Cárdenas kommer att avgå som VD och återvända till sin roll som styrelseledamot. Försäljningachefen Mike Reuer har också lämnat bolaget. Cárdenas kommer att fortsätta att stödja affärsverksamheten under den tid företaget söker en ersättare.

"Jag är glad över de framsteg vi har gjort. Den ekonomiska omstruktureringen är klar, produktionen är igång och vi ser ett förbättrat rörelseresultat", säger Cárdenas.
"Efter att ha avslutat det jag föresatt mig att utföra, ser jag fram emot att tillbringa mer tid med min familj och fortsätta att tjäna för Bavaria i styrelsen."

Källa: IBI News