Nytt fräsigt flaggskepp från Frauscher

Nya häftig glidarbåt från Frauscher.
Nya häftig glidarbåt från Frauscher.

Nya häftig glidarbåt från Frauscher.Senaste nytillskottet från Frauscher-varvet i Österrike är bländande för alla som gillar skarp klassisk design, fart och elegans.

 

Många som inte imponeras av skandinavisk återhållsamhet blickar söderut, ofta mot italienska varv. Det finns också anledning att svänga förbi Österrike innan man fortsätter neråt.

Där tillverkar nämligen Frauschervarvet sina båtar. De är minst sagt stilrena och även om vi bara sett dem på bild råder inga tvivel om att det satsas på detaljer, finish och utförande.

Vi har tidigare berättat om de mindre modellerna varav vissa är hybridmodeller. Men deras nya flaggskepp som syns på bilderna, F 909 Benaco S, levereras i nuläget med diesel eller bensinmotorer. Med en MerCruiser på 380 hk ska den klara 40 knop och känslofulla köregenskaper utlovas. 

Den har två rejäla ståstolar för förare och navigatör. Bakom finns sittplats för tre till fyra personer. Däcket är så gott som flushat med integrerade led-lampor.

Något som låter fint men som inte syns på bilderna är en elektriskt styrd biminitopp, eller solkapell om man så vill kalla det. Längs babordssidan döljer sig ett integrerat kylskåp.

Frauscher_brygga
Ingen går oberörd förbi båtar med former som den senaste från Frauscher

Frauscher_skiss

I ca 25 knop ligger båten på mittensteget. Vikt på 3 ton och toppfart på 40 knop med 380 hk tyder på godkänd hydrodynamik.

Nya_Frauscher
Badbryggan och solbädden står ut från mängden.

Data:
Längd 9 ,17 m
Bredd 2, 98 m
Vikt 3 000 kg
Pris 185 400 kr Euro plus moms.