Spännande spansk lyxdesign i miniformat

Utseendet skiljer sig från det mesta och det är lätt att dömma den vid första ögonkastet. Men, titta en gång till. D23 är en smart liten lyxyacht som är byggd i kolfiber.

D23 är den första motorbåten från spanska De Antonio Yachts.

Båten lär dra blickarna till sig för sin moderna och annorlunda design, inte minst konstruktionen som döljer utombordaren sticker ut.

Varvet i Sant Iscle of Vallalta har tillsammans med kontruktören tänkt lite extra och skapat en helt klart ovanlig sjumetare för sköna, soliga glidardagar.

Den kan möjligen tyckas se lite märklig ut till en början och bara uppfattas som en ganska onödig pryl. Men en närmare blick och några smarta funktioner uppenbarar sig. 

Många funktioner
I fören kan man få både solbädd och bord och därtill ett ankarspel – fint för den som vill lägga till på medelhavsvis med aktern mot bryggan, eller bara ligga på svaj och sola i aktern med lite vindskydd från rutan. 

Ovanpå kåpan som täcker utombordaren finns den fräckaste funktionen, det går att få in både matplats och en sovvänlig solbädd.

Båten är standardutrustad med teakdäck och en 115 hk Suzuki.

Den påminner ganska mycket om franska Smartboat 23 som marknadsförs som en mutlifunktionsbåt med stora öppna ytor att röra sig på. Den har hyllats för sina sjöegenskaper och är lättare och säkerligen billigare än D23. Smarbotat 23 kostar strax under 600 000 kr med en utombordare på 115 hk. Dessutom har Smartboaten en liten ruff som ska rymma två personer.  Båda båtarna går att beställa i vilken färg som helst. Smartboat 23 kan man till och med få med ett konstverk tryckt på skrovsidan.

D23 har alltså tufft motstånd men lär åtminstone vinna glidargrenen.

D23 data:
Längd: 7,0 m 
Bredd: 2,4 m 
Personer: 6 
Motor: 115 -170 hk
Vikt: 990 kg
www.deantonioyachts.com