Nynäs Offshore – racet som gillas av alla!

Roslagsloppet i all ära. Men bland deltagare såväl som publik så är mindre kända Nynäs Offshore Race en väl så trivsam händelse under racingsäsongen.

Nej, Nynäs Offshore Race är inte på långa vägar lika känt som Roslagsloppet.

Men precis som Hyundai Cup ansågs vara väl så trevligt som rikskända Gotland Runt inom seglingssporten så är Nynäs Offshore Race väl i klass med Roslagsloppet.

Spektakulära luftfärder!
I år bjöd Nynäs Offshore Race på minst sagt svåra förhållanden där det gällde att hålla båten på rätt köl. Något som hela starfältet lyckades med även om luftfärderna blev många, höga och spektakulära.

En av alla som har hittat balansen och som är på god väg att lära sig tämja sitt tävlingsekipage (båt A-73) var Lina Hamrén som tillsammans med navigatören Jenny Wiberg som gör sin debut i klass 3A.

Lina Hamrén och Jenny Wiberg må vara nya men också snabba.

Snabbast av alla var Christian Lindén som tillsammans med navigatören Peter Johansson slog till med totalsegern samt naturligtvis också klassseger i V-750 (båt M–16).

Totalsegrarna Christian Lindén och Peter Johansson.

Unga Anton Modin med navigatören Susanne Jansson, som har varit oslagbara under hela säsongen lyckades knyta ihop säcken i Nynäshamn och vinna såväl Nordiskt mästerskap samt EM–guld i klass 3A (båt A-82).

Anton Modin och Susanne Jansson körde hem NM.

Bilden överst visar Filip Eriksson och Niklas Winqvist som knep en andraplats racet och en total andraplats i det Nordiska mästerskapet i klassen 3B.

Fler resultat här.

Foto: Jesper Zander

Fler sköna racingbilder av Jesper Zander här.