Nyblivna långseglare – från Ängelholm till Teneriffa

Från Ängelholm till Tenerifa
Från Ängelholm till Tenerifa

Från Ängelholm till TenerifaSofia Ivansson, 24, och Maria Ingerup, 25, har seglat från Ängelholm till Teneriffa. Än så länge är det bara början på deras sköna seglingsäventyr. Snart ger de sig över Atlanten tillsammans med ARC-flottan. Hur kul som helst, tycker vi på hamnen.se när Marias första resebrev dyker upp i mailboxen.

Kanarieöarna, ett ställe att åka till om man som frusen svensk behöver sol under vinterhalvåret. Packa väskan, gå på ett plan i regniga Sverige och fem timmar senare landar du i värmen.

Inte är det speciellt exotisk eller spännande, men många av oss har varit här en eller två gånger. 

Just nu är jag på Teneriffa, i en liten fiskeby som heter Las Galletas. Men jag är inte här som charterturist utan som seglare. Jag och en tjejkompis har seglat hit från Sverige och även om vi är någon slags turister så vill vi hellre kalla oss långseglare.

För oss tog resan hit inte några timmar utan drygt 3 månader, en ganska lång tid. Vi har trotsat Nordsjön, korsat Biscaya, men framför allt tagit oss hit, till Kanarieöarna.

Här ska vi vila upp och förbereda oss inför vår oceankorsning. Först nu har vi varvat ner och släppt all tidspress, plötsligt är det inte lika viktigt att segla vidare på en bestämd dag, utan vi tar det som det kommer, mañana!

Bjuder våra båtgrannar in oss på middag så stannar vi en dag till. Vi diskuterar väderfenomen, kackerlackor och batterityper med samma intensitet som vi senare på kvällen efter några fler öl argumenterar för och emot Guds existens.

Äntligen känns det som om jag kan kalla mig långseglare. Kanarieöarna har fått en ny plats i mitt hjärta.

sailingcantare.blogspot.com finns det mer om Marias och Sofias långsegling med B 31:an Cantare. Rekommenderas varmt för alla kylslagna nordbor som vill ta del av ett skönt långseglingsäventyr.

Maria lägger make up inför solnedgången

Sinnebilden för långsegling i varma vatten när den är som bäst

Sofia och Maria på bergstur

Bad i naturlig saltvattenspool på Madeira

Ouhm heter båten konstruerad av Sven Yrvind. Sofia och Maria blev kompisar med besättningen

Sofia lyssnar på vad Milo Dahlmann har att säga om långsegling

En liten tonfisk menar Maria att det är. När hamnen.se seglade över Atlanten för många år sedan kallade vi den för ”Golden Mackerell”. Någon annan som vet? Skriv kommentar.

25 grader i klart vatten. Helt ok.

Den planerade rutten för Maria och Sofia med B31:an Cantare

Text: Maria Ingerup Foto:Sailing Cantare