Nya Nimbus 27 Nova S

Nimbus 27 Nova S är en sportig familjebåt.
Nimbus 27 Nova S är en sportig familjebåt.

Nimbus 27 Nova S är en sportig familjebåt.Under sensommaren, dagen före världspremiären av Nimbus nya Nova 27 S, var hamnen.se på plats i Långedrag. Men icke sa Nicke, vi fick vänta. Kanske vi väntade för länge men här är hon: Nimbus 27 Nova S.

Båten är den andra i ordningen i Nimbus nya serie av båtar, kallad S-serien. S står för sidewalk vilket innebär en layout där det är enkelt att kliva på båten och vistas på däck samtidigt som utrymmet i cockpit och ruff är generöst.

Nya sportiga familjebåten 27 Nova S är lillasyster till 30 Nova S och bygger på samma framgångsrika koncept.

Nimbus 27 Nova S är en sportig familjebåt.

Förutom sidewalk bjuder båten på ett stort akterdäck som ligger i samma nivå som badbryggan. Det gör det lätt att röra sig ombord och att lasta jollen eller fiskeutrustningen.

Utvecklingen av Nova 27 S har gått under måttot LÄTT. Båten har låg vikt, är lätt att handha samt den är lätt att producera. Detta ger en mängd fördelar både för båtägaren och i tillverkningen samt, inte att förglömma, för miljön.

Nimbus 27 Nova S är en sportig familjebåt.

Genom att båten är lätt gör den god fart också med mindre motor vilket minskar bränsleförbrukningen och därmed utsläppen. Eftersom vikten är låg förbrukas mindre råvaror och i hela kedjan från tillverkning till kund uppnås miljöfördelar.

På toppen av detta används för nästan all plasttillverkning en mycket miljövänlig sluten tillverkningsprocess.

Produktionstekniken som används kallas vacuminjicering och bygger på två formar som ligger mot varandra under vacum. Undertrycket drar in polyestern mellan formarna och eftersom metoden är sluten blir miljöbelastningen i stort sett obefintlig. Dessutom blir kvaliteten på slutprodukten både högre och jämnare.

Nimbus 27 Nova S är en sportig familjebåt.

Till båtens utmärkande egenskaper hör en mängd lösningar. Konceptet ”sidewalk” möjliggör för storleksklassen stora utrymmen under däck. Trots att båten mäter endast 27 fot passar den för familjens önskemål om allt från sport och fiske till bekväma långturer. I den generösa ruffen inryms en stor v-bädd i fören samt en stickkoj bakåt i båtens styrbordssida.

Dessutom en toalett med duschmöjlighet. Kojerna avdelas med utrymme för klädförvaring. Utöver kojerna i ruffen finns under kapellet i sittbrunnen en bäddbar dinett.

I båtens cockpit finns ett riktigt pentry med spis, handfat och kyl. På babordssidan finns soffor med bord emellan och akterut ett däck med soffa likt storasyster 30 Nova S.

Nimbus Nova 27 S visas på Scandinavian Boat Show, Älvsjö, den 7–11 november 2007.

Nova 27 däckskiss

Fakta:
Skrov längd (Lh) 7,65m.
Skrov längd (max) 8,1m.
Skrov bredd (Bh) 2,73m.
Skrov bredd (max) 2,75m.
Deadrise vinkel 19 grader.
Maximalt djupgående (Tmax) 1,15.
Maximal höjd ovan vattenlinje i sitt lättaste läge: 3,15m.
Dieseltank: 240l.
Vatten 100l.
Varmvatten 20l.
Holdingtank 50l.
Design kategori B Max personer ombord 5st.
Motor: VP D3-190
Propeller: F4.

Mer om Nimbus, klicka här