Nya Malö 47 på Düsseldorfmässan

Malö 47
Malö 47

Malö 47Malö Yachts lanserar toppmodellen Malö 47 på Düsseldorfmässan i januari. Fredrik Forsgren som är konstruktör och designer förklarar Malö Yachts designfilosofi: ”Malös historia sträcker sig ända tillbaka till 1939 och när vi utvecklar våra modeller så är det i samklang med vår historia och framtid. När vi förändrar designen på Malö så beror det på att vi utvecklat funktionen på något sätt.

– Drivkraften är samtidigt att räta ut linjer och tydliggöra linjer som har ett organiskt flöde – och foga samman till ett tydligare helhetsintryck. Det tycker jag vi lyckats med på nya Malö 47, det känns som vi tar Malö in i framtiden utan att kompromissa med vår historia, säger Fredrik Forsgren.

– Malö 47 känns mer som en yacht och det beror på de komponent- och materialval vi gjort. Allt är stadigare och mer robust – gjort för att klara av de påfrestningar som avancerad långfärdssegling erbjuder. Däcket och sittbrunnen är planerade annorlunda, allt för att passa långfärdsseglaren. Vi har ett högt mantång, kraftigare pulpetrör och betydligt längre grabbräcke – allt för att öka säkerheten.

– Interiört har vår ambition varit att skapa ett flöde genom båten av linjer, funktion och ljus. Interirören har optimerats för olika ljusförhållanden; dag, skymning, mörker. Enligt vår tradition låter vi hantverkarskickligheten lysa igenom i inredningen. Allt är gjort för hand och byggt på plats.

– Malö 47 är en långfärdsseglare. Hon är oerhört stabil o trygg i sitt rörelsemönster – det har hon gemensamt med våra andra modeller. Vi är ju rätt speciella i den här klassen med att bygga ihop skrov och däck från början, vilket ger en oöverträffad styrka och ett skrov som inte knarrar och knäpper vid sjögång. Targabågens lutning 7° akterut ger en volym när sprayhood är uppe, som gör att hon går att stängas in och seglas innesluten. Med defroster innebär det behaglig segling även så här års vid våra breddgrader.

– En säker, bekväm och exklusiv långfärdseglare, så sammanfattar vi nya Malö 47, där ljusinsläpp, en avancerad targabåge, och förbättrade seglingsegenskaper är några av ingredienserna till ett lycket recept.

Mal_47_003_copy_510

Alla nya båtar från Malö Yachts har från 2011 en 10-årig skrovgaranti. En garanti som också går vidare till nästa köpare. ”Det är vår avsikt att stärka våra kunders förtroende och vi erbjuder detta eftersom många kunder idag efterfrågar tillverkningsgarantier”, säger Ulf Mattsson på Malö Yachts.