Ny teknik bäddar för flytande vindkraft till havs

Havsbaserad-vindkraft
Kan flytande havsbaserad vindkraft verkligen fungera. Här får vi veta hur det fungerar.

Havsbaserad-vindkraft
Långa kablar, dyrt underhåll och svåra reparationer. Skeptikerna har sina argument klara för sig men ny teknik öppnar nya möjligheter för flytande vindsnurror.

Vindkraftverk på det torra samt nära kusten är en sak. Men när det kommer till flytande vindkraftverk långt ute till havs, väl utom synhåll och där de ställer till mindre skada för djurlivet, så har problemen hopat sig.

Se också:
Enorm vindkraftspark planeras utanför Sandhamn
Nytt 320 meter högt vindkraftverk ger femdubbel effekt!

Tills nu, om man får tro en växande grupp produktutvecklare och forskare. En del går så långt att de menar att flytande vindkraftverk är den stora lösningen och att de i stort sett skulle kunna täcka elbehovet i större delen av världen. Allt enligt YouTube-kanalen Just Have a Think.

Flytande vindkraftverk ute på oceanerna är framtiden och skulle kunna försörja större delen av världen med el, om man får tro entusiasterna. 

Fördelen med flytande vindkraftverk långt ifrån kusten är starkare vindar samt att de i stort sett kan byggas hur stora som helst.  Nackdelarna är krångligt underhåll och långa transporter, men detta är på god väg att lösas om man får tro entusiasterna.