Viggo Boats – tuffingen som utmanar Anytec

Två av männen bakom Anytec har startat en ny verksamhet i Öregrund och utvecklat konceptet till Viggo Boats. Här är första officiella bilden på den nya helsvenska hårdingen som siktar på att krossa konkurrensen.

Vid en första anblick påminner den en hel del om Anytec. Och det är inte så konstigt. Det är nämligen Håkan Petterson, mannen bakom några av Anytecs mest framgångsrika modeller, som dragit linjerna. Han står bland annat bakom tuffa 622 och vassa 750.

Han satsar nu tillsammans med Stig Andersson på ett helt nytt märke – Viggo Boats. Det ska bli högpresterande båtar i aluminium som byggs i Öregrund.

Skrovet är modernt konstruerat med hänsyn till dagens stora motorer med flera tekniska innovationer. Skrovet ska ge trygghet och stabilitet i alla fartområden samt i alla typer av väder.

Premiär på båtmässan 
Första modellen blir en ny häftig öppen båt i 8-metersklassen, för utombordare. Sjösättning ska ha ägt rum nu i början av februari och det blir premiär på Allt för sjön.

– Vi är mycket stolta att genom Öregrundsvarvet få möjlighet att sjösätta ett nytt varumärke och ge marknaden en båt utifrån många år av samlade erfarenheter och kunskap, säger marknadsföraren Stig Andersson som likt Håkan har en stark bakgrund hos Anytec men som nu drar igång på egen kula.

Båttypen är en aluminiummodell där prestation och både smart och snygg design ska få före lågt pris. Viggo Boats är ett helt nytt varumärke som enligt grundarna kommer att anses som leverantör av marknadens mest potenta fartbåtar i aluminium framöver.

– Vi fokuserar på att skapa bra sjöegenskaper, komfort och prestanda för en krävande marknad, och på detaljer som berör enkelhet och säkerhet ombord, säger Håkan Petterson.

Hemlighetsfulla
Hamnen.se har träffat männen bakom det nya tuffa märket och lyssnat grundligt på alla intressanta tankar om båtens prestanda och hur den utvecklats. Så snart vi får tillgång till fler bilder kommer en grundlig intervju om denna, enligt ritningarna, imponerande pjäs.