Ny Mini från finska Buster

Buster_MiniBusters 15:e modell går tillbaka till det finska företagets rötter – det är en liten robar motorbåt i aluminium som ska tåla stryk så det räcker.

Buster_Mini
Buster Mini – ny minsting från finska Fiskars.

Det råder inga tvivel om att små båtar är de mest populära i Norden. Av Finlands cirka 700 000 båtar är nästan 500 000 roddbåtar med en längd under fyra meter. Man beräknar att det enbart i Norden finns cirka 2 000 000 roddbåtar av den här typen. Den passar perfekt för korta utflykter och transporter och ligger fint vid sommarstugan. Men viktigast av allt – priset är lågt och underhåller nära noll.

I lanseringen av sin nya Mini framhäver Buster på låg vikt, stark konstruktion och återvinningsbart material. Skrovet är helsvetsat och hela båten väger 100 kg. Den är försedd med en till synes smart självläns som föraren kan hantera när båten planar.

Mini är osänkbar och sägs vara stabil. Båten passar bäst till insjöar och inre skärgård, men passar även för kortare utflykter i skärgården. Den kan utan problem dras upp även på en stenig strand och vinterförvaras ute utan att man behöver vara rädd för att båten skadas.

Busters båtar har blivit större under årens lopp och enligt Buster har många önskat att de skulle lansera en mindre Buster som är lätt att sköta, som väger lite och som kan ros.

Buster_Mini
Med en utombordare på dyra hk eller med en motsvarande starkt elsnurra åker marschar man ca 4 knop. Med två pers ombord planar Minin med en sex-hästare. Med tre personer behövs åtta hk. Med den sistnämna styrkan och en person ombord når man 15 knop.

Buster_Mini_roddbat

Buster_Mini_roddbat_med_utombordare

Buster Mini data:
Längd: 3,88 m
Bredd: 1,44 m
Vikt: 105 kg
Motoreffekt: 2–8 hk (lang stamme)
Antall personer: 3 st
Mer info: buster.fi.