Ny kaxig Grandezza

Grandezza_puff
Grandezza 33 OC – nytt från Finland.

Grandezza_puffFörst kom Grandezza 27. Sedan var det dags för flaggskeppet Grandezza 39. Och nu i augusti släpper den finska tillverkaren en tredje modell med nytt kaxigt designspråk.

Grandezza 33 OC, som den heter, är ett snitsigt mellanting mellan de båda förstnämnda med gott om plats för upp till åtta personer i den rymliga salongen. Vidare finns fyra rejäla bäddplatser i form av två dubbelsängar fördelade på två hytter. Allt garnerat med de högglansiga inredningssnickerier som Grandezza har gjort sig känt för.
Badrummet känns komplett med toalett, ett handfat men det som utmärker det är en separat duschkabin.

Med en Volvo Penta D6 (370 hk) i motorrummet och med vidöppna spjäll kommer man upp i 35 knop. Tycker man inte att det räcker så går det att klämma in dubbla Volvo Penta D4:or på vardera 200 hk, vilket dock känns som att skjuta över målet i den här typen av båt. Ekipaget blir då både tyngre och klumpigare samtidigt som fartökningen är försumbar. Argumentet att det kan vara bra att ha en motor i reserv om den ena skulle haverera känns också förlegat eftersom moderna dieselmotorer knappast går sönder så länge som de servas och ses över som de ska.

Premiärvisning på Båtutställningen i Helsingfors den 16–19 augusti.

Grandezza_akter_1

Grandezza_ritning