Ny Buster för fiskefreaks

Buster_XL_Pro_Series_puff
Buster Xl Pro Series – ny modell för sportfiskare.

Buster_XL_Pro_Series_puffTrots att intresset för sportfiske ökar starkt i hela Norden så finns det ingen båt som är helt framtagen för sportfiske från grunden. Det hävdar den finska sportfiskegurun Kalle Paavola som gjorde slag i saken och kontaktade den finska aluminiumbåtstillverkaren Buster. Det blev napp…

Sportfiskegurun Kalle Paavola erbjöd Buster sina tjänster när det gäller att visa hur en sporfiskebåt värd namnet ska se ut. Buster nappade, om uttrycket ursäktas, och nu är Buster XL Pro verklighet.

Buster Xl Pro är en styrpulpetbåt på knappt sex meter med extra rymligt akterparti för fritt svängrum med agn och krok. Men det är förstås inte allt. Vidare finns finesser som en rostfri reling som är lämplig för infästning av spötuber och annan fiskeutrustning. Sedan finns extra gott om lättåtkomliga stuvutrymmen eftersom den utrustning som inte används för stunden måste kunna stuvas undan. God ordning är som bekant A och O i sportfiske.

Sist men inte minst gläder sig sportfiskare åt den en annan specialitet – den fällbara aktertoften som vid behov ger ännu mer utrymme. Men som uppfällt läge utökar antalet sittplatser till sju. Sist men inte minst fungerar klaffarna också som kastplattform.
Buster XL Pro gör sig bäst med en motor på 115 hk och det räcker till en toppfart på 42 knop.

Mått 5,94 x 2,17 m Vikt ca 620 kg.

Premiär på Helsingfors flytande båtutställning i augusti. Priset är ännu inte fastställt.

Info: www.buster.fi.

Buster_XL_Pro_Series
Rena ytor, enkelt utförande, en sittplats och mycket svängrum – det är receptet för en sportfiskebåt enligt Busters nya rådgivare.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö